24 d'abril de 2024

Boira Baixa i Arran organitzen una conferència sobre el Rif

El conflicte polític i social de la zona serà el principal eix de discussió de la trobada

elter.net 13 de desembre de 2018 a les 11:06
La conferència es farà al local de Boira Baixa | elter.net

El Casal Popular Boira Baixa i Arran Manlleu organitzen una xerrada sobre el conflicte polític i social actual a la zona del Rif, al Marroc. Un acte programat en el marc del setzè aniversari del Casal Popular Boira Baixa i que es realitzarà el pròxim dissabte (19 h).


L’objectiu principal de la conferència és difondre l’actual situació politicosocial del Rif, un territori pertanyent a l’estat del Marroc que ha estat víctima històricament de diverses estratègies repressives per aplacar la dissidència política.  L’últim gran aixecament popular es va produir amb la mort del venedor Mohsin Fikri, resultat d’un incident amb la policia marroquina, fet que va provocar que el poble rifeny sortís de forma massiva als carrers per protestar contra l’estat marroquí. La resposta va ser una repressió brutal. Gairebé 300 persones detingudes, entre les quals menors, tortures i presència militar constant als carrers.


En l’acte intervindran el ponent Rachid Ben Ali, del Comitè del Moviment Rifeny de Girona, i Youssef Moussaoui, del Comitè Català de Suport al Rif. Una xerrada on es podrà gaudir d’un got de te i pastes tot escoltant música rifenya cantada en directe.

Etiquetes:
Cultura