25 d'abril de 2024

Manlleu crea 25 llocs de treball directes per a projectes d'ocupació, inserció laboral i formació

Un dels projectes és la creació d'un Club de feina per millorar el procés de recerca de feina a persones en atur

El Ter 19 de gener de 2009 a les 16:42
Núria Macià, directora de l'OPE, l'alcalde Pere Prat i Betlem Parés, gerent de l'Institut de Desenvolupament de l'Erm
L’Ajuntament de Manlleu generarà 25 llocs de treball durant aquest 2009 gràcies a una subvenció del departament de Treball. Una part d’aquests diners es destinaran al projecte ‘Treball als barris’ en el marc del programa de la llei de barris que s’està fent al barri de l’Erm. I la resta, servirà per oferir projectes innovadors i suport als emprenedors.

Destaca la creació d’un Club de feina per millorar el procés de recerca de feina a les persones en atur. Entre els projectes també hi ha un curs per reorientar persones provinents de sectors en crisis i formar-los com a professionals dins el sector comerç, accions formatives d’anglès i un taller d’ocupació per formar persones en els àmbits de l’educació social, la mediació i els serveis a la comunitat. També destaca un un servei d’inserció per a persones del barri de l’Erm per evitar l’exclusió sociolaboral.

En total es faran 15 actuacions de les quals es beneficiaran 200 empreses i 2200 ciutadans de Manlleu. Tots els projectes s’han de portar a terme durant aquest 2009. En total hi ha quatre cursos de formació i 7 projectes pilot.

Núria Macià directora de l'Oficina de Promoció econòmica, diu que l'augment de la taxa atur ha estat 'menys elevada' a Manlleu que en d'altres municipis de la comarca però tenint en compte que ha tingut un índex d'atur que 'sempre' ha estat per sobre de la mitjana osonenca. Actualment supera el 10,5%. Per fer front a la crisi aquest dilluns mateix es reuneix el Pacte de Desenvolupament Local que asseu a una mateixa taula tots els agents laborals del municipi. L'objectiu és que aquest espai de treball conjunt es reuneixi un cop cada trimestre per posar en funcionament mesures per minimitzar els efectes de la crisi. Està previst que aquestes actuacions puguin beneficiar 200 empreses i 2.200 persones.
Etiquetes:
Societat