25 d'abril de 2024

L’Ajuntament de Vic lliurarà la medalla d’or de la ciutat a Ricard Torrents

L’acte es farà el dia 20 de març de 2009 a la Sala de la Columna.

El Ter 19 de gener de 2009 a les 17:14
El doctor Ricard Torrents en un acte celebrat dimecres passat al Consell Comarcal d´Osona.
El primer rector de la Universitat de Vic (UVic), Ricard Torrents (Folgueroles, 1937), i un dels impulsors de la seva creació rebrà la medalla d'or de la capital osonenca. Aquest dilluns tots els grups municipals han acceptat que Torrents sigui distingit amb la medalla. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), diu que tothom considera 'indiscutible' aquest reconeixement.

Vila d'Abadal considera que el fet de tenir universitat ha donat a la ciutat 'una gran capacitat de projecció'. Aquest fet diferencia, segons l'alcalde, Vic d'altres capitals de comarca, fet que és 'un privilegi pels vigatans i per la comarca'. La medalla s'entregarà en un acte el 20 de març a l'ajuntament vigatà.

Els grups de l'oposició també valoren la tasca de Torrents com a impulsor de la UVic. El portaveu de la PxC i cap de l'oposició Josep Anglada considera que el primer rector de la universitat osonenca tot i 'no haver nascut a Vic' ha tingut una vinculació molt important en la ciutat i en el desenvolupament de la universitària. La portaveu de la CUP Laia Jurado destaca la tasca que com a 'formador de formadors' ha fet Torrents primer a l'Escola Universitària de Mestres (EUM) que va ser l'embrió de la universitat i posteriorment a la UVic. Xavier Tornafoch, regidor d'ICV-EUiA, també destaca que l'impacte de la UVic a la ciutat ha estat 'importantíssim' i que el treball de Torrents s'ha d'agrair amb una medalla 'absolutament merescuda'.

Ricard Torrents Bartrina és un teòleg, traductor i crític literari català. Torrents és un dels principals estudiosos de Jacint Verdaguer. Va estudiar humanitats i magisteri al seminari de Vic, ampliant posteriorment els seus estudis a Roma (Itàlia) on va estudiar teologia, i Tübingen (Alemanya), on va estudiar filosofia i literatura. Va ser director del col·legi Sant Miquel de Vic i fou un dels principals impulsors de la creació de la Universitat de Vic (Uvic). Torrents va ser el seu primer rector entre 1997 i 2002. També és membre de l'Institut d'Estudis Catalans i del consell fundador de la revista de poesia 'Reduccions' . Actualment és president de la Societat Verdaguer i fundador i redactor de la revista científica 'Anuari Verdaguer'.

L'acte d'entrega de la medalla d'or es farà el dia 20 de març a la Sala de la Columna de l'ajuntament vigatà. De moment no s'ha especificat el forma't que tindrà l'acte ni els convidats que aquest tindrà.
Etiquetes:
Societat