23 d'abril de 2024

Rècord absolut de precipitacions a Manlleu aquest 2018

La ciutat s'ha vist afectada en diverses ocasions per el temps, com amb la neu del febrer o les pluges d'octubre

elter.net 2 de gener de 2019 a les 15:58
Imatge de les fortes pluges d'octubre

Aquest darrer any que abandonàvem abans d’ahir, ha deixat estadístiques fins ara inèdites del temps a Manlleu, i és que, segons Meteo Manlleu, el 2018 ha registrat 1.127,4 mm de precipitacions, un rècord absolut.


La font, entre d’altres coses, també destaca que hi ha hagut 97 dies de l’any on almenys s’ha registrat 1 mm de pluja. La temperatura mínima de l’any més baixa va ser de -5,6ºC al febrer (la mitjana de temperatura del qual va ser la més baixa de l’any amb 3,6ºC), coincidint amb les fortes nevades que es van donar a finals de mes, i les màximes temperatures van arribar als 36,4ºC, el 6 d’agost, tot i que el mes que va tenir la mitjana més alta de temperatures va ser el juliol (23,6ºC).


Però sens dubte, el moment on les condicions meteorològiques van afectar més a la ciutat va ser la matinada del 15 al 16 d’octubre, quan Manlleu va patir les conseqüències de l’huracà Leslie, que va provocar el desbordament del canal de Manlleu i bona part de les zones properes a la zona van haver de tancar els seus serveis (escoles, botigues o el camp de futbol).

Etiquetes:
Societat