25 d'abril de 2024

Què has de fer per votar a les eleccions municipals si resideixes a l'estranger?

Si estàs empadronat a Manlleu, vius a un altre país i vols votar a les municipals de maig aquesta informació t'interessa

elter.net 11 de gener de 2019 a les 11:38
Les eleccions municipals se celebraran el pròxim 26 de maig | elter.net

El pròxim 26 de maig se celebren les eleccions municipals i, en aquest cas, tots aquells manlleuencs i manlleuenques que resideixen a l’estranger però que tenen dret a vot i el volen exercir han de seguir uns requisits que tot seguit detallem.


Si ets ciutadà de la Unió Europea


Cal tenir 18 anys o més i és imprescindible estar inscrit al Padró municipal d’habitants. Hi ha temps fins al pròxim 30 de gener demanar el dret a vot per les pròximes eleccions sempre que no s’hagi participat anteriorment a processos electorals. La declaració formal d’intenció de vot es pot realitzar personalment a l’Ajuntament de Manlleu, per internet a aquest enllaç o per correu postal.


Si ets ciutadà de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile


Cal tenir 18 anys o més i estar inscrit al Padró municipal d’habitants, al mateix temps que l’autorització de residència a l’Estat espanyol. En el cas de Noruega s’ha d’haver residit legalment al territori espanyol durant 3 anys, mentre que a la resta de països el temps exigit és de 5 anys. En el cas de no poder deduir el temps de residència legal caldrà sol·licitar un certificat de residència a la comissaria de la Policia Nacional. Encara que anteriorment s’hagi participat en processos electorals caldrà demanar la inscripció al cens electoral. Es pot fer a través d’internet al següent enllaç, a l’Ajuntament de Manlleu o bé per correu postal i la data límit per fer-ho és el pròxim 15 de gener.

Etiquetes:
Política Municipal