23 d'abril de 2024

Comença la setmana dels Tonis

Es tracta d'una festa amb una gran tradició a Manlleu que concentra la majoria d'actes el pròxim cap de setmana

elter.net 14 de gener de 2019 a les 19:43
Els Tonis marquen la setmana a la ciutat | elter.net

El pregó de Fina Sala, propietària de la llibreria Contijoch, va donar el tret de sortida el passat divendres a les Festes dels Tonis 2019 a Manlleu, que s’allargaran fins al pròxim 2 de febrer. De fet, entre el 17 i el 20 de gener és quan es centraran el gruix de les activitats.


Enguany hi haurà una novetat destacada, la substitució de les banderes antigues per unes de noves. Aquest acte es realitzarà el 17 de gener, a la parròquia de Santa Maria, on en el transcurs de la missa en honor al Sant es beneiran aquestes noves banderes. El banderer aquest any serà Miquel Rifà, mentre que el cordonista serà l’Eudald Alberch i la corbatera, Rosa Sala. El mateix 17 de gener també es farà el tradicional “Passant dels Traginers”, una cercavila que tindrà la seva sortida a les 8 del vespre a la plaça Fra Bernadí.


La festa arribarà al seu punt àlgid el diumenge dia 20 de gener, amb l’esmorzar de traginers, la Missa solemne cantada per la família Ramírez, la posterior sortida i benedicció de les cavalleries i el “Passant dels Tres Tombs”, acompanyat per la banda Riverter i els bastoners de Sant Bartomeu del Grau. A la plaça, a les 12 del migdia, sardanes amb la cobla Lluïsos, que seran els encarregats de posar la música al Ball del Ciri.


Un altre dels plats forts, en aquest cas humorístic, tindrà lloc el divendres 25 i el dissabte 26 de gener, amb la posada en escena de l’obra teatral “Toni’s Story”, de la companyia teatral “El NODU”. Una representació dirigida i interpretada per membres dels Tonis i que es podrà veure a l’Espai Rusiñol a partir de les 21.30 h.

Etiquetes:
Societat