24 d'abril de 2024

El «Manlleu Publicació» ja es pot consultar digitalment

La Biblioteca segueix ampliant els seus continguts accessibles per Internet gràcies al dipòsit digital «Trencadís»

elter.net 15 de gener de 2019 a les 13:13
Portada del "Manlleu Publicació" de l'any 1978 | "Trencadís"

La Biblioteca Municipal de Manlleu amplia els seus continguts en hemeroteca local accessible per Internet amb la incorporació, consultable des de fa pocs dies, dels exemples del “Manlleu Publicació”, que van recollir la vida quotidiana manlleuenca entre mitjans de 1977 i principis del 1996.


El setmanari “Manlleu Publicació” va ser un fidel reflex de la societat local, dels primers temps dels ajuntaments democràtics i de la dotació progressiva de nous serveis i equipaments. Actualment ja es poden consultar al “Trencadís” les capçaleres del 1898 fins al 1954, que es van digitalitzar el 2004. Fa justament un any, tres publicacions més (1956-1972) s’incorporaven al repositori “Comarca”, “Comarca Sindical de Manlleu” i “Manlleu”, editades per la Delegació Sindical Comarcal amb seu a Manlleu.


El “Trencadís” té un cercador intern que permet fer cerques per paraules a tots els exemplars que té digitalitzats i que comprèn gairebé tota la demarcació de Barcelona. Podeu accedir a les publicacions manlleuenques mitjançant el següent enllaç.

Etiquetes:
Cultura