23 d'abril de 2024

Les Festes dels Tonis de Manlleu seran declarades d'interès nacional

En breu es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat després d'anys de treball de recerca per part de l'organització

elter.net 17 de gener de 2019 a les 18:20
Els Tonis de Manlleu, festa d'interès nacional | elter.net

Durant la Missa en honor del Sant i dels difunts que s’ha celebrat aquest matí a l’església de Santa Maria, s’ha conegut que la Festa dels Tonis de Manlleu serà declarada en pocs dies Festa d’Interès Nacional. Així ho ha confirmat el president a elter.net el president Lluci Pujadas.


Fa temps que des de l’organització estan treballant per aconseguir aquest reconeixement. Tots els treballs de recerca que es fan i s’han realitzat, l’exposició fotogràfica,  el llibre sobre els Tonis de Manlleu o l’estudi del Ball del Ciri han permès que la festa es pugui catalogar d’interès nacional. Des de l’Ajuntament de Manlleu i el Consell Comarcal ja s’ha fet la sol·licitud i el Departament de Cultura ja ho ha aprovat. L’últim pas que queda és que surti oficialment publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).


Les Festes dels Tonis de Manlleu seran d’interès nacional, com també ho són a Osona les de Taradell i Santa Eugènia de Berga. Això permetrà, entre d’altres, tenir ressò i ser publicades a programacions culturals de tot el país o tenir més facilitats a l’hora d’obtenir recursos.

Etiquetes:
Cultura