23 d'abril de 2024

La jornada més emblemàtica de la festa dels Tonis de Manlleu

Prop de 50 carros i una seixantena d'animals han participat en el tradicional passant dels Tres Tombs

elter.net 20 de gener de 2019 a les 19:47
El diumenge del passant dels Tres Tombs | elter.net

La capital del Ter ha celebrat aquest diumenge l’acte central de les festes dels Tonis de Manlleu 2019, el Passant dels Tres Tombs, amb la tradicional benedicció dels animals i carruatges, i el popular Ball del Ciri.


La jornada ha començat a les vuit del matí amb el popular esmorzar de traginers a Mas Roca, seguit de la missa solemne a la parròquia de Santa Maria cantada per la Família Ramírez. Un cop acabada, s’ha realitzat la benedicció de les cavalleries i a continuació s’ha donat inici al passant dels Tres Tombs. Prop de 50 carros i una seixantena d’animals han estat acompanyats durant el seu recorregut per la banda Riverter i els grallers i bastoners de Sant Bartomeu del Grau.


A les 12 del migdia a la Plaça Fra Bernadí hi ha tingut lloc les sardanes amb la cobla Lluïsos i, finalment, el Ball del Ciri ha estat l’acte encarregat de tancar la jornada, de nou amb la participació de la cobla.


Durant aquest diumenge també s’han celebrat el XXXVIII Concurs Fotogràfic Tonis 2019, del qual se’n sabrà el guanyador el proper 1 de febrer, i el 5è Concurs Fotogràfic a les xarxes socials amb l’etiqueta #TonisMN18. 


Un cop acabada la jornada, encara queden algunes activitats per celebrar. El divendres 25 i el dissabte 26 de gener a l’Espai Rusiñol es podrà assistir a l’obra de teatre Toni’s Story, de la companyia El Nodu. Les entrades es poden adquirir a la junta dels Tonis i a la Llibreria Jordà a un preu de 15 euros.


Per acabar, el dissabte 2 de febrer està previst que es faci el sopar de Tonis i el fi de festa.                

Etiquetes:
Cultura