25 d'abril de 2024

L'Orfeó Català i la Coral Regina de Manlleu uneixen tradició coral al Palau de la Música

El concert, on també va participar l'Orfeó Reusenc, clou la present edició del projecte Xarxa Coral

ACN/elter.net 4 de febrer de 2019 a les 10:51
La Coral Regina va actuar aquest diumenge al Palau | ACN

La Coral Regina de Manlleu, conjuntament amb l’Orfeó Català i l’Orfeó Reusenc, van actuar conjuntament aquest diumenge al Palau de la Música per posar fi al projecte Xarxa Coral d'aquest any, que té com a objectiu establir sinergies entre cors i obrir l'escenari modernista a agrupacions de tot Catalunya.

El concert va ser l’endemà de l’actuació de l’Orfeó Català a l’Església de Santa Maria de Manlleu. La present edició de la Xarxa Coral ha finalitzat amb l'Orfeó fent d'amfitrió de les formacions de Reus i de Manlleu, que han tingut l'oportunitat d'exhibir el seu repertori. Les tres corals van oferir un repertori variat en compositors i èpoques, des de Cristóbal de Morales (1500-1553), gran mestre de la polifonia renaixentista, a John Rutter (1945), un dels creadors més destacats de música coral actual.

La Coral Regina de Manlleu, dirigida per Jordi Lluch, va escollir un tema de Llach, “La gallineta”, dins de les cinc cançons que va interpretar aquest diumenge al migdia. Josep Baucells, Ola Gjeilo i Vaclovas Augustinas van ser els altres autors interpretats.
Els tres cors junts van interpretar cançons tradicionals catalanes com “L'estaca” de Lluís Llach i “Veles e vents” de Raimon, precedint la peça xinesa “Molihua”, que la formació del Palau va cantar durant la seva gira per la Xina. El concert va culminar amb un emocionant “El cant de la Senyera” i el públic dempeus contribuint a la tornada, un comiat final entre crits de "llibertat".

Etiquetes:
Cultura