25 d'abril de 2024

L'Ateneu deixa el local del carrer Enric Delaris

L'entitat no deixarà d'organitzar actes culturals però la falta de temps i de voluntariat ha precipitat la decisió

elter.net 6 de febrer de 2019 a les 13:11
L'entitat deixarà el local aquest mes de febrer | Ateneu Manlleu

Durant aquest mes de febrer l’Ateneu deixarà el seu local al carrer Enric Delaris. Així es va aprovar i ho van traslladar des de la junta de l’entitat als socis en una assemblea ordinària on es va decidir arribar a aquest acord a causa, principalment, de la falta de voluntariat i de temps dels voluntaris involucrats amb la iniciativa.


“Per tenir un espai propi on no podem garantir una programació regular, preferim no tenir local”, assegurava el membre de la junta directiva, Gerard Gómez, en una entrevista a Ràdio Manlleu. De fet, Gómez destaca que no es tracta d’un problema econòmic, és més, ressalta que “l’Ateneu ha estat sostenible tots aquests anys”, però sí que posa va posar èmfasi en el fet que el principal problema ha estat “la falta de gent per portar l’equip gestor de l’entitat”.


Des dels mesos de setembre i octubre del 2018 s’ha anat reduint el volum de gent que dedicava voluntàriament part del seu temps a col·laborar i gestionar l’Ateneu i això ha precipitat també aquesta decisió. Gerard Gómez explica que “sempre hem funcionat amb una autogestió”, amb molta gent dedicant “molt esforç” però ara han decidit fer el pas de deixar el local.


“No val la pena tenir un espai propi si no podem mantenir una programació regular”


Des de la junta de l’Ateneu i els seus socis van ser conscients que el fet de no poder fer “una promoció estable, activitats transversals i de tota mena o mantenir una regularitat” el millor era no tenir un espai propi “perquè estigués tancat la majoria de dies.


Gerard Gómez va destacar que l’entitat “seguirà viva”. Seguiran organitzant activitats, enguany, alguna d’especial amb motiu del 15è aniversari de l’Ateneu. Això sí, com que no disposaran de local propi, les faran a altres espais o les organitzaran conjuntament amb altres entitats o associacions de la ciutat.


Un altre dels reptes imminents de l’Ateneu és aconseguir trobar un relleu a la seva junta directiva. Es busca des de l’any passat i, de moment, no han tingut èxit. Gómez afirma que “tot i que els membres de la junta són bastant joves ha suposat molts esforços mantenir un bon nivell d’activitats i es necessita un canvi”.


Recupera a continuació l'entrevista al membre de la junta directiva, Gerard Gómez:


Etiquetes:
Cultura