24 d'abril de 2024

Manlleu ofereix un ampli ventall d'extraescolars a través del projecte Educació 360

Actualment a Manlleu es realitzen 38 activitats diferents on hi participen un total de 439 infants i adolescents

Albert Vilella 9 de febrer de 2019 a les 17:26
La iniciativa vol oferir oportunitats d'aprenentatge a l'escola, però també en horari no lectiu | elter.net

La Comissió d'Extraescolars de primària i secundària, formada per un representant de cadascuna de les AMPA del municipi i l'Ajuntament de Manlleu, ha elaborat un catàleg conjunt d'activitats que s'emmarquen dins el projecte Educació 360. Amb això es vol donar resposta a la necessitat d'oferir una proposta àmplia d'activitats extraescolars al municipi, amb subvencions i beques per tal que tothom hi pugui participar.


L'Educació 360 és una iniciativa que planteja un nou model educatiu. La idea és connectar recursos, agents educatius i aprenentatges, amb equitat i sense exclusions. D'aquesta manera es vol oferir oportunitats d'aprenentatge de qualitat a l'escola, però també en horari no lectiu.


Actualment a Manlleu es realitzen 29 activitats a primària i 9 a secundària, on hi participen un total de 493 infants i adolescents. Tal com explica Núria Font, Tècnica d'Educació de l'Ajuntament de Manlleu, la idea inicial era que els nens i nenes d'una escola poguessin anar a fer una activitat a un altre, que tot estigues connectat per tal de facilitar la realització d'aquestes extraescolars. També comenta que "la resposta va ser immediatament molt positiva per part de tothom" perquè ja "fa molts anys que tenim experiència de treball compartit entre totes les AMPAS".


El curs 2017-2018 ha sigut el segon que s'ha dut a terme aquesta iniciativa a Manlleu. La ciutat forma part de l'Aliança Educativa 360, que compta amb 11 projectes pilot en diferents ajuntaments. El projecte té com a impulsors la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i la Diputació de Barcelona.

Etiquetes:
Cultura