27 d'abril de 2024

Maira Costa, número 1 de la CUP Manlleu per les pròximes municipals

Albert Generó serà el segon cap de llista i Isma Dot, Laura Generó i Eudald Rifà fan un pas al costat

Raimon Roma 22 de febrer de 2019 a les 20:36
Maira Costa, al micròfon, durant la presentació | elter.net

Aquest divendres, la Candidatura d'Unitat Popular, la CUP, ha presentat al Museu del Ter la llista amb la qual es presentaran a les eleccions municipals del mes de maig sota el lema "Teixim l'alternativa". Després d'obtenir quatre regidors i ser la tercera força amb més vots el 2015, la formació independentista aspira a, com a mínim, igualar el nombre de representants al consistori manlleuenc.

I ho faran amb Maira Costa com a número 1. Costa és treballadora social i biòloga i es defineix com una "amant de la natura" i es mostra, tal com explica la formació, "convençuda que un altre món és possible". A més és activista social, política i en l'àmbit del dret de l'habitatge.

Tots els membres de la llista electoral s'han fet visualitzar al mateix temps davant el públic present i Costa ha estat la primera a posar-se davant el micròfon. Ha destacat els valors i les idees de la formació independentista i en clau manlleuenca, han començat a sortir aspectes polítics pels quals la CUP està treballant. Entre d'altres, reduir les desigualtats socials, la igualtat d'oportunitats, reduir el percentatge de manlleuencs i manlleuenques en risc d'exclusió social i d'atur, mentrestant, denuncien, "a Manlleu hi ha més de 1.000 habitatges buits". "El model que defensem no és compatible amb el model de gestió actual", assegurava Maira Costa.


Isma Dot, Laura Generó i Eudald Rifà fan un pas al costat

Tres dels quatre regidors que actualment són al consistori manlleuenc en nom de la CUP Manlleu són els tres últims de la candidatura. Rifà, Generó i Dot, en aquest ordre, són els números 19, 20 i 21, mentre que Albert Generó serà el número 2.

Precisament Laura Generó ha començat l'acte explicant el camí de la CUP al consistori manlleuenc. L'any 2015 van aconseguir quatre regidors i van entrar amb força a l'Ajuntament. Generó ha recalcat tot el que han treballat aquests anys destacant que no és possible cap transformació real "sense la implicació total de la població".
Un altre dels actuals regidors, Ismael Dot, feia també balanç dels últims quatre anys, els quals ha destacat que han conegut "com es funciona, què es cou i com es treballa dins l'Ajuntament" destacant també "victòries aconseguides" i moments que els han fet "apujar els colors". Dot ha afirmat que per fer el projecte de la CUP real han d'anar "més enllà de les quatre parets de l'Ajuntament" i per aconseguir tirar endavant les seves polítiques és imprescindible la "pressió i mobilització popular", destacant aspectes com la requalificació del Poquí o l'aprovació de l'IBI progressiu.

L'acte s'ha tancat com s'iniciava, amb la interpretació d'una peça musical a càrrec de Mariona Vilar i amb un record als presos polítics. La CUP s'uneix a ERC-Junts Fem Manlleu, PDeCAT-Junts Per Manlleu, PSC i Som Identitaris com a grups polítics que han presentat oficialment candidat per les eleccions municipals del mes de maig.

Etiquetes:
Política Municipal