25 d'abril de 2024

Només ERC aprova el pressupost de Manlleu, que puja a 20,1 milions d'euros

PSC, CiU i PxC van criticar que el pressupost no era de contenció i que algunes partides d'ingressos eren inflades

El Ter 21 de gener de 2009 a les 12:00
Regidors del PSC i de CiU en el moment de votar en contra del pressupost
Manlleu va aprovar en el ple d’aquest dimarts el pressupost per al 2009 amb els únics vots favorables d’ERC. El PSC, CiU i PxC hi van votar en contra. Els pressupostos pugen a 20 milions 183 mil euros, una xifra que suposa una reducció en un 0,24% respecte al pressupost del 2008. L’alcalde, Pere Prat, va fer servir una cita de Winston Churchill per justificar els pressupostos. Va dir que 'són temps per arriscar i resistir'.

Pel que fa als ingressos, el pressupost augmenta en un 4,47%, juntament amb les despeses que han pujat un 3,14%. Entre els ingressos, la partida de permisos d’obres és la que baixa més amb un 27,85% i, en canvi, puja la d’impostos directes amb un 6,60%. L’alcalde va reconèixer que les previsions d’algunes partides d’ingressos tenen un cert risc. En total es preveu ingressar 17,7 milions d'euros.

Pel que fa a desepeses, el capítol de personal augmenta en un 4,5%, mentre que la partida de manteniment, activitats i festes augmenta en un 8,13%. La partida que baixa és la de despeses financeres, que es redueix en un 27,29% per la baixada dels tipus d'interés.

Pel que fa a inversions, es preveu una partida d’uns 700 mil euros, 1,8 milions a projectes de l’Institut de Desenvolupament de l’Erm i 3,5 milions provinents del pla d’inversions locals del govern central que finançaran onze projectes.

CiU, que en el pressupost del 2008 va votar a favor, s’hi va oposar argumentant que no hi havia un esforç de contenció, que les partides socials no eren la prioritat i que la inversió era insuficient. Marta Alsina, regidora de CiU, va afirmar que el capítol d'inversió 'és l'únic que s'ha sacrificat i l'únic que compleix el pla de sanejament'.

El Partit Socialista hi va votar en contra i va demanar la retirada de pressupostos per recalcular els impostos a la baixa, segons l’IPC del mes de desembre, que és d'un 1,6% i no segons el 3,5% que es va fixar a l'octubre. El partit socialista també va proposar crear una comissió amb experts financers externs per ajudar a rebaixar el deute municipal. CiU hi va donar suport. Pere Prat va mostrar-se disposat a què el pressupost del 2010 compti amb la col•laboració de la comissió d’anàlisi de serveis que ja té l’ajuntament. Plataforma per Catalunya va votar en contra qualificant el pressupost de disbarat i malbaratament.

L'equip de govern d'ERC votant a favor del pressupost

Etiquetes:
Economia i empresa