26 d'abril de 2024

Activitats a Manlleu en el marc del Dia Internacional de la Dona

L'acte principal serà el 7 de març a la plaça, on es llegirà un manifest a càrrec de diferents entitats del municipi

elter.net 28 de febrer de 2019 a les 13:27
Els actes s'allargaran durant tot el mes de març | elter.net

En el marc de la campanya del Dia Internacional de la Dona, i amb la finalitat de visibilitzar les dones i les desigualtats encara avui existents, Manlleu programa diversos actes i activitats de tot tipus i per a totes les edats que s’estendran al llarg de tot el mes de març.


El primer dels actes, el dissabte dia 2 de març, serà una sortida a les colònies tèxtils Vidal, Viladomiu Nou i Cal Pons organitzada per el Grup Feminista de Manlleu La Xinxa. El dimarts dia 5 de març, a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu, es podrà gaudir d’una lectura de poemes i fragments de l’escriptora Mercè Rodoreda. El mateix dia, els infants  podran gaudir d’una hora del conte en clau femenina, “Les princeses també es tiren pets” a la Biblioteca Municipal BBVA de Manlleu.


L’acte principal serà el dijous dia 7 de març, una celebració a la plaça Fra Bernadí, organitzada per diferents entitats i organitzacions del municipi, on es farà la lectura de manifest acompanyada d’una performance a càrrec de l’alumnat d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila. El duet “Dones en vers”, un berenar a càrrec de “Dones Solidàries” i una conferència de l’AFADIP també són actes que es realitzaran el dia 7.


El divendres 8 i el dissabte 9 de març,  a les nou del vespre es podrà veure la representació teatral de “La infanticida” de Víctor Català, amb l’actriu Enriqueta Illamola a l’Espai Russinyol i l’endemà, 10 de març, el Museu del Ter oferirà una visita guiada sota el títol “El Museu del Ter amb ulls de dona”.


Les activitats s’allargaran fins a final de mes


El dimarts  12 de març també es farà una marxa exploratòria per a dones a la ciutat de Manlleu i des d’una perspectiva feminista. Estarà dirigida per una experta en urbanisme i gènere i permetrà descobrir i compartir aquelles percepcions dels elements de l’entorn urbà que generen sensacions d’inseguretat a les dones.


El dijous 14 de març es farà una conferència col·loqui entorn a la sexualitat i afectivitat en la dona adulta a càrrec d’Ester Muñoz, llevadora del CAP Manlleu i d’ASSIR Osona. El diumenge 17 de març el grup Feminista la Xinxa  oferirà una ruta pel carrers de Manlleu amb la finalitat de visibilitzar les dones al llarg de la història. D'altra banda, del 9 al 31 de març Can Puget acollirà l’exposició “Tapís: la màgia de la trama” de l’artista Raquel Masó Güell.

Etiquetes:
Societat