25 d'abril de 2024

L'oposició demana explicacions a l'equip de govern pel cas de les multes anul·lades

CUP i PSC asseguren que entre el 2017 i 2018 es van retirar sancions per valor de 10.000 euros

elter.net 20 de març de 2019 a les 13:19
Els fets es van debatre aquest dimarts al ple | elter.net

Com era d'esperar, el punt que va centrar l'atenció del ple ordinari de l'Ajuntament de Manlleu d'aquest mes de març era el cas de l'anul·lació de sancions i de contractacions de personal les quals es va aixecar reparament, quelcom que va acabar amb la renúncia exigida de Carme Trillas com a regidora de Seguretat Ciutadana.


L'alcalde, Àlex Garrido, va iniciar el punt a debatre exposant els fets i les mesures que s'han pres des de l'equip de govern, explicant el comunicat que va fer públic ERC la setmana passada i que ho han fet amb contundència. Garrido, que mostrava el seu acord o desacord en funció de les intervencions dels membres de l’oposició, va acabar la seva intervenció recalcant que la decisió que han pres és “trista” però que la situació “ens ha desagradat profundament”.


El PSC demana responsabilitats polítiques a l'alcalde i a la regidora d'hisenda


Marta Moreta va enfocar la seva intervenció en posar sobre la taula els números del cas de les anul·lacions de multes, afirmant que als més de 5.000 euros en sancions que es van anul·lar el 2018, se sumen 5.000 més del 2017 els quals han tingut accés, sent 10.000 euros en multes que va retirar la ja ex regidora Carme Trillas en aquests darrers dos anys. A més, els socialistes van recalcar que no tenen informació del 2015 i el 2016 i de l'anterior mandat, quelcom que els "preocupa" pel fet que aquestes anul·lacions a càrrec de la regidora es "poguéssin repetir anteriorment".


Es pregunten, entre d'altres, com és que no es van prendre responsabilitats ja al mes de desembre quan l'alcalde i la regidora d'hisenda, Marta Alsina, ja eren coneixedors d'aquestes infraccions. En aquest sentit, Alsina va acceptar les seves responsabilitats polítiques en aquest cas i va anunciar públicament que deixarà el consistori un cop acabi aquesta legislatura. Marta Moreta va finalitzar la intervenció exigint que l'equip de govern faci pública tota aquesta informació del mandat municipal.


La CUP parla de 73 multes anul·lades i de mala planificació en el cas de les contractacions


En la mateixa línia que els socialistes, des de la CUP Manlleu Albert Generó va posar més xifres al cas assegurant que han estat 73 les multes anul·lades entre el 2017 i 2018 per part de Carme Trillas, destacant que n'hi ha d'especialment greus com les relacionades amb conduir sota els efectes de l'alcohol o de substàncies estupefaents.


Generó va destacar que és important que la població compti amb tota la informació i consideren que hi ha tres accions mínimes que s'han de realitzar des de l'equip de govern. Reonèixer i donar la cara respecte dels fets, iniciar un procediment judicial i estudiar tot el que es pugui fer per revertir la situació i finalment, posar en escena tots els mecanismes que es tinguin per evitar que aquests fets es tornin a produir en un futur a l'Ajuntament de Manlleu.


En el cas de les contractacions, la CUP assegura que es van fer "a dit" i a causa de la "mala planificació" i van afirmar que en cap cas s'ha fet "autocrítica" d'uns fets que s'han produït per "mala previsió de les dificultats".


Benjamí Nieto i Miquel Sánchez lamenten la imatge que s’ha donat de l’Ajuntament


Des del PDeCAT i ICV es van mostrar molt disgustats sobre aquest afer però van posar èmfasi que serà la Fiscalia qui ha de jutjar i valorar aquestes opcions i que el que els preocupa és “la imatge que s’ha donat de l’Ajuntament de Manlleu”.


“El que hem d’intentar fer és millorar el nostre municipi donant explicacions, amb responsabilitat i garantir que no torni a passar”, destacava Benjamí Nieto, afirmant que “personalment la Carme segur que és una gran persona però en l’àmbit polític ha comès un seguit d’irregularitats que nosaltres no jutjarem, sinó que ho ha de fer la Fiscalia”.


Miquel Sánchez (ICV), per la seva part, va destacar que “va ser un cop molt fort perquè no pensava que això pogués passar a un Ajuntament com el de Manlleu” i que, parlant de Carme Trillas, “no és una persona que s'hagi ficat els diners dins la butxaca, però són fets provats i és molt greu per la imatge i per la gestió d'un poble com Manlleu”.

Etiquetes:
Política Municipal