26 d'abril de 2024

Manlleu, antifeixista i a favor de la convivència en la diversitat

La moció presentada per la CUP va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics

elter.net 21 de març de 2019 a les 12:16
Moment de la votació al ple de dimarts | JM Costa

Tots els regidors de l’Ajuntament de Manlleu van aprovar per unanimitat la moció presentada per la CUP de declarar Manlleu ciutat antifeixista i a favor de la convivència en la diversitat. La moció va ser redactada des de l’Unitat contra el Feixisme i el Racisme.


El regidor cupaire Eudald Rifà va ser l’encarregat de llegir el text i va explicar que “davant l’augment alarmant a molts països del món del racisme i la xenofòbia, a la nostra comarca continuem tenint formacions polítiques que basen el seu discurs en la discriminació i el racisme com Som Identitaris, Plataforma Vigatana o Vox, entre d’altres”. Davant la “difusió de mentides” d’aquests grups que “fomenten l’odi”, Rifà va demanar que cal treballar perquè Manlleu garanteixi la igualtat i la llibertat entre tota la ciutadania.


El que demana la moció aprovada per tots els membres del consistori és que l’Ajuntament promogui actes de memòria històrica del municipi i defensi els valors de la democràcia o els drets humans. A més, que es denegui l’ús públic i la via pública a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètnica, política, cultural o de gènere. En aquest enllaç podeu llegir la moció completa.

Etiquetes:
Societat