27 d'abril de 2024

La campanya #repteManlleu aconsegueix generar un estalvi de més de 1.780 euros

Els beneficis d'aquesta es destinaran en millores per l'hospital Sant Jaume de Manlleu

elter.net 6 d'abril de 2019 a les 18:08
Aquests diners s'han aconseguit a partir de l'estalvi que ha generat el reciclatge dels manlleuencs | elter.net

La campanya ambiental #repteManlleu va finalitzar la setmana passada amb un acte on l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va fer entrega d’un xec per valor de 1.783 € a l’hospital Sant Jaume. El Director de Serveis i del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Castellanos, el Cap del Servei de Prevenció i Medi ambient, Miquel Vilardell i Claude Protin, Directora de la Residència Aura, van ser els encarregats de recollir el xec.


La campanya #repteManlleu s’emmarcava dins del programa de la Setmana Ambiental i es va realitzar al municipi entre els mesos de juliol i desembre del 2018. La iniciativa tenia per objectiu generar un estalvi econòmic a través d’un millor reciclatge. Per aquesta raó, es va demanar a la població de Manlleu que reciclés més i millor, per tal de destinar els beneficis a l’hospital Sant Jaume. La suma de 1.783,66 € es va calcular comparant els percentatges i costos de recollida selectiva durant els mesos que s’ha portat a terme la campanya, respecte als del mateix període de l’any anterior. La diferència entre l’un i l’altre ha donat la quantitat que s’ha entregat a l’hospital.


Durant els mesos que va durar aquesta iniciativa ambiental es van realitzar un seguit d’accions de difusió, com per exemple, cartells i banderoles, dues bustiades a les cases, un concurs a l’Instagram i una promoció entre els usuaris de la deixalleria municipal. En aquesta última hi van participar més de 100 famílies i consistia a regalar una entrada per la piscina municipal a aquelles persones que portessin tres cops residus a la deixalleria durant la campanya.

Etiquetes:
Societat