27 d'abril de 2024

La manlleuenca Magda Polo presenta els poemaris «A contratemps» i «Gris Alma»

En els dos llibres hi trobem un seguit de poemes que parlen de l'amor, el desamor, la passió i el desig

Albert Vilella 7 d'abril de 2019 a les 15:10
Representen les dues primeres obres poètiques que presenta l'autora | elter.net

La professora i escriptora manlleuenca Magda Polo ha presentat aquest dissabte a Can Conti dos poemaris: "A contratemps", publicat per l'editorial In-verso i "Gris Alma" del segell Parnass Edicions. En aquesta presentació, oberta a tot el públic, hi van intervenir Josefa Contijoch i la mateixa autora. Els llibres, l'un en català i l'altre en castellà, són les dues primeres obres poètiques que presenta l'autora.


Tot i tenir una extensa bibliografia, amb 27 títols, fins ara només havia publicat sobre la seva especialitat. Magda Polo és professora d'Estètica i Teoria de les Arts i d'Història de la Música a la Universitat de Barcelona.


Tal com explica l'autora, l'origen d'aquests llibres es deu a un record i una dedicatòria de Miquel Martí i Pol, que a dotze anys la va empènyer a seguir escrivint. Els dos llibres tenen la particularitat de començar amb diferents compassos musicals que tenen un significat especial per l'autora, "Appassionata" de Beethoven per "Gris Alma" i "Pathétique" com a punt de partida per "A contratemps". Aquestes dues sonates introdueixen molt bé el contingut que ve a continuació, un seguit de poemes que giren al voltant de l'amor a la vida i que parlen de l'amor, el desamor, la passió i el desig.


El motiu de fer els dos llibres en llengües diferents, un en català i l'altre en castellà, es deu al fet que l'autora, a l'hora d'escriure, pensa sempre a qui es dirigeix. En el cas de "Gris Alma" l'obra anava dedicada a una persona que no entenia el català.


Amb aquests dos poemaris Magda Polo s'afegeix a la llista de manlleuencs que enguany han publicat i que tindran les seves obres a la venda en el proper Sant Jordi, com per exemple, Jordi Grané amb "Manlleu Desaparegut" o Jaume Collell amb "Joc d'oficis".

Etiquetes:
Cultura