26 d'abril de 2024

Incasòl preveu iniciar les obres d'enderroc del segon bloc dels pisos de Can Garcia abans d'acabar 2019

L'Ajuntament de Manlleu i Incasòl treballen per poder finalitzar els tràmits dels 31 habitatges que queden pendents

Albert Vilella 14 d'abril de 2019 a les 18:40
L'enderrocament dels pisos de Can Garcia és un projecte que va començar el 2008 | elter.net

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha presentat aquesta setmana a l’Ajuntament de Manlleu la sol·licitud de llicència d’obres per enderrocar el segon bloc de pisos de Can Garcia. Un cop Incasòl obtingui la llicència, s’obrirà la licitació d’aquesta obra, que en principi està prevista que comenci abans d’acabar l’any.


A part d’aquesta sol·licitud de llicència, Incasòl i l’Ajuntament de Manlleu han de tancar tots els tràmits per poder realitzar els reallotjaments dels inquilins de 31 habitatges que encara queden pendents.


El projecte d’enderrocament dels pisos es va aprovar el 2008, sota el govern de l’ex-alcalde Pere Prat, i es preveia que s’iniciés a principis del 2009. Tot i això, el procés de reallotjament dels veïns de Can Garcia no va fructificar i els tràmits es van allargar. La situació de crisi econòmica que es vivia en aquell moment, també va ser un altre impediment per assolir els objectius. El 2010 la situació es va començar a desencallar amb el sorteig de 64 pisos construïts per Incasòl  per a veïns de Can Garcia. Aquell mateix any es van iniciar els reallotjaments. A causa de problemes d’expedients (temes econòmics i jurídics relacionats amb el registre de la propietat) el projecte va tornar a quedar encallat. Finalment, no va ser fins al 2015 que Incasòl va començar amb l’enderroc, però només d’un dels blocs, un total de 128 habitatges. Actualment, de nou, s’ha posat data a l’enderrocament del segon i últim bloc de pisos de Can Garcia, que ha de començar abans d’acabar l’any.     


L’enderrocament dels pisos de Can Garcia forma part del Pla de millora de barris, àrees urbanes i viles que va posar en marxa la Generalitat de Catalunya el 2004. A Manlleu aquest pla ha tingut incidència en el barri de l’Erm, amb projectes com la millora del Mercat Municipal, la construcció del Casal Cívic o les accions de reforma de la plaça Sant Antoni Abad.

Etiquetes:
Societat