24 d'abril de 2024

L'Agrupació Sardanista Manlleuenca organitza un concert per celebrar els seus 90 anys

Durant la celebració s'estrenarà la sardana "Magma de colors" que Lluís Alcalà ha escrit per commemorar l'aniversari

Albert Vilella 16 d'abril de 2019 a les 16:50
Els 450 socis fan possible que cada any es puguin celebrar les diferents activitats de l'Agrupació | elter.net

A l’església de Sant Pau, al barri de l’Erm, s’hi organitzarà el concert per commemorar els 90 anys de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca. L’acte es celebrarà el divendres 26 d’abril a les 9 del vespre i constarà de dues parts. Durant la primera meitat la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Marcel Sabaté, interpretarà obres d’autors contemporanis com Miquel Subirats, Francesc Cassú, Marc Timón, Lluís Alcalà i Jordi Lara.


A la segona, després d’escoltar Joaquim Serra i Eduard Toldrà, el cor de l’Escola de Música de Manlleu, dirigits per Buia Reixach i Feixes, s’unirà a la cobla per interpretar cançons relacionades amb Manlleu com “Les caramelles”, “El vestir d’en Pasqual”, “El serpent de Manlleu”, “Bell Cabrerès”, entre d’altres.


Al llarg del concert també hi haurà temps per fer un petit record a la proclamació de Manlleu Ciutat Pubilla, d’ara fa 20 anys. Tot seguit, serà el moment de dues estrenes: la sardana “Magma de colors” de Lluís Alcalà,  dedicada als 90 anys de l’Agrupació, i la sardana “Tot un senyoràs” de Marc Timón.


L’Agrupació Sardanista Manlleuenca va ser fundada el 1929 i actualment compta amb més de 450 socis, que fan possible que cada any es puguin fer activitats com els aplecs, el concurs de colles, ballades, concerts, entre d’altres.


Per poder assistir al concert del 26 d’abril s’han de comprar les entrades al Museu del Ter o una hora abans de l’acte a la mateixa església, al preu de 10 euros pels socis i 12 pels que no ho són.


L’acte està organitzat per l’Agrupació i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, l’Ajuntament de Manlleu, la Confederació Sardanista de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Sistemat.                 

Etiquetes:
Cultura