24 d'abril de 2024

Roda de Ter continua prevenint els riscos derivats del consum de drogues amb activitats tot l'any

Una de les primeres activitats serà l’exposició Ètica Etílica, facilitada pel col·lectiu Energy Control

El Ter 22 de gener de 2009 a les 15:02
Un fragment del fulletó que es distribueix
Roda de Ter comença aquest dissabte les activitats del pla de prevenció de drogues per al 2009 amb una jornada de portes obertes al pavelló i activitats alternatives per a joves. Una de les primeres activitats serà una visita guiada a l’exposició Ètica Etílica, facilitada pel col·lectiu Energy Control, amb qui el pla ja col·labora habitualment.

Entre les novetats destacades d’aquesta edició hi ha l’aposta per un programa d’oci alternatiu al llarg de tot l’any promovent noves activitats. Sílvia Rovira, tècnica d’Acció Social, explica que el programa de prevenció dels riscos derivats del consum de drogues a Roda segueix portant per lema ‘Informa’t, pensa, actua!’.

La següent activitat programada serà dijous 5 de febrer hi haurà una xerrada col·loqui amb el professor i doctor en filosofia Gregorio Luri, sota el títol ‘Qui ha d’educar els nostres fills?’. La iniciativa està adreçada tant als joves, com als pares i mares o als mestres. Sílvia Rovira destaca que es tracta d’un programa transversal, entre una comissió i amb cinc àrees de l’Ajuntament implicades. L’objectiu és donar alternatives que demostrin que es pot obtenir diversió sense consum.

Una altra de les apostes d’aquest any, és fer formació que involucri els entrenadors i entrenadores esportius, per fer-los prendre consciència de la seva funció com a educadors. La primera trobada es va fer dijous passat, però el projecte anirà tenint continuïtat. El programa inclourà acampades, teatre, o un taller de dinàmiques per a joves adreçat als alumnes de l’IES Miquel Martí i Pol.
Etiquetes: