26 d'abril de 2024

El ManlleuActua comptarà amb obres creades per infants i joves de Manlleu, Torelló, Martorell i Mataró

En aquesta tercera edició s'ha ampliat la celebració a dos dies i s'han organitzat activitats prèvies a les escoles

elter.net 5 de maig de 2019 a les 15:46
Imatge de l'edició passada del ManlleuActua | elter.net

El teatre d’infants i joves arriba a Manlleu amb la iniciativa ManlleuActua, que en la seva tercera edició es celebrarà els dies 1 i 2 de juny. Enguany la durada s’ha ampliat a dos dies en els quals es realitzaran quatre espectacles, dues lectures dramatitzades i un dinar amb intervenció teatral. A més, per la setmana prèvia, s’han preparat un seguit d’activitats a les escoles de Manlleu. Prop de 100 actrius i actors d’entre 5 i 20 anys pujaran als escenaris del municipi.


El ManlleuActua arrencarà el dissabte 1 de juny a les 10:00h amb Jeux d’enfants, una obra que utilitza el teatre i la dansa per fer volar la imaginació del públic i recrear jocs d’infantesa. El mateix dissabte, a les 19:30h serà el torn de l’obra Tremendus, castigats, una creació col·lectiva dels més petits de la Cia. Teatre Centre de Manlleu.     


D’entre totes les activitats, cal destacar aquelles companyies que han repassat autors internacionals per reflexionar sobre la violència, com la versió lliure que presentarà l’Aula de Teatre de Mataró, creada a partir de l’obra Qüestió d’honor de Lutz Hübner o l’obra Croades de l’autor francès Michel Azama que han treballat l’Aula de Teatre de Martorell.


Pel diumenge s’han preparat lectures dramatitzades d’autors i autores catalanes. Per exemple, el diumenge a les 10 els alumnes de les escoles de primària de Manlleu llegiran el text Nassos, Nassos, Nassis de Quim Canals. Es tracta d’una obra que parla entre línies del nazisme i que tracta temes com el racisme, l’explotació econòmica o la dominació sobre països i cultures. Sobre les conseqüències de la Guerra Civil, en parlaran els estudiants dels instituts locals a través del text No parlis amb estranys d’Helena Tornero.


Durant la setmana prèvia a l’1 i 2 de juny, es realitzaran activitat a les escoles de Manlleu. El dramaturg Gerard Guix impartirà un Taller d’escriptura teatral pels alumnes. També durant la setmana del 27 al 31 de maig, es celebrarà l’intercanvi entre escoles de la ciutat, una activitat on els nens i nenes representen els seus espectacles a altres centres de la ciutat. Enguany totes les escoles de Manlleu hi participaran.  


Per altra banda, s’ha programat l’Intermezzo, un dinar que tindrà lloc el dissabte 1 de juny a les 13:30h als Jardins de Can Pujet, on actors i públic compartiran taula. Excepte aquest dinar, la resta d’activitats són totalment gratuïtes. Tot i això, en algunes cal fer la inscripció prèvia a través del correu manlleuactua@gmail.com. El ManlleuActua està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, BBVA CX i Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Etiquetes:
Cultura