25 d'abril de 2024

Arnau Rovira (JxCat): «Manlleu es mereix una comissaria de Mossos d'Esquadra»

El candidat diu que vol ser un «alcalde de proximitat» i que han de fer un Ajuntament «molt més proper a la ciutadania»

Raimon Roma 10 de maig de 2019 a les 13:08
Arnau Rovira al costat de Lluïsa Bautista, número 2, a Ràdio Manlleu | elter.net

Arnau Rovira, de 24 anys, és el candidat a l’alcaldia de Manlleu més jove de les set formacions que es presenten als comicis del 26 de maig. Rovira es presenta com a cap de llista de JxCat a Manlleu i el seu objectiu és clar: l’alcaldia. “El 26-M volem guanyar per apropar l’Ajuntament a tota la ciutadania”.


El candidat va destacar d’entrada que un dels trets principals de la seva candidatura és “la proximitat” amb la població i tots els seus actius, com per exemple, els comerciants. “El centre històric de Manlleu ha passat un moment complicat en clau de comerç” i, per aquest motiu, entre d’altres, es plantegen fer un pla de barris per donar-li un altre vida als carrers de la ciutat. En termes d’economia i empresa, Arnau Rovira va explicar que “ja sigui perquè no tenim uns polígons adequats o altres motius dels últims anys, hem de posar les coses fàcils a les empreses, no només perquè no ens marxin sinó perquè en vinguin de fora”.


Precisament respecte del comerç de proximitat, Rovira va afirmar que “un dels temes que els ha perjudicat és la zona blava” i que en aquest sentit, aposta per “la seva gratuïtat des de divendres a la tarda fins dilluns al matí, això sí, amb un sistema de rotació perquè no s’estableixi com un punt d’aparcament gratuït”.


“No donarem suport al segon pont si això suposa un gran endeutament per l’Ajuntament”


La prioritat per JxCat Manlleu en clau urbanística és la projecció i posada en marxa d’una ronda de circumval·lació a la ciutat. “Farà la volta a tot Manlleu. Ja està dissenyat al POUM i creiem que és primordial per treure el trànsit pesat del nucli urbà”. A més, aquesta proposta “facilitarà que la gent o les empreses es vulguin instal·lar a Manlleu”.


Com ha passat amb la resta de candidats, el segon pont també ha estat objecte de pregunta. En aquest sentit, Arnau Rovira considera que “li donarem suport”, això sí, sempre i quan “sigui viable econòmicament”. “No li donarem suport si això suposa una gran despesa que torni a endeutar d’una manera molt gran l’Ajuntament”, va afegir.


En termes de mobilitat, el candidat explicava que “és molt urgent fer un estudi de mobilitat a Manlleu, sobretot al centre de la vila”, perquè “en hores punts s’hi acumula molt trànsit”. Va subratllar que en un futur “s’ha de fomentar molt més la bicicleta i els trajectes a peu”. Rovira també va voler assegurar que, en equipaments esportius, “no és una bona solució col·locar una carpa de segona mà per renovar un espai” i va dir que “no hem de renunciar a tenir un nou pavelló i buscarem recursos per fer-ho possible”.


“No és casualitat que tinguem l’índex d’atur més alt de la comarca, hem de potenciar l’escola d’adults”


Per Arnau Rovira, els termes “atur” i “formació” van lligats i és per això que des del partit aposten per “potenciar l’escola d’adults”. “L’hem de fer accessible per tothom i, a més, hem de potenciar les escoles de formació professional, que en tenim de molt importants i que són una referència a la comarca”.


En un mateix sentit però parlant de formació universitària a la nostra ciutat, Rovira no vol tancar cap porta. “Hem d’estudiar quines eines estan a disposició del consistori per portar a Manlleu graus universitaris i, sobretot, ser francs i realistes i buscar altres alternatives si no ho podem fer amb la UVic”.


Encara amb educació però vinculat amb aspectes socials, JxCat porta al programa el projecte Carmanyola a Casa. “És un projecte innovador que aposta perquè els nens i les nenes que tinguin la beca menjador es puguin emportar el menjar del menjador de l’escola a casa i compartir-ho amb els seus pares”, va destacar el candidat.


“Hem d'actuar contra les ocupacions però al mateix temps garantir a tothom el dret a l'habitatge”


Un altre dels projectes que pretén engegar la formació s’anomena “Escales segures” i el que pretén és crear un vincle entre les comunitats de veïns, l’Ajuntament i la Policia Local per preveure les ocupacions i que es pugui actuar d’una manera ràpida davant aquest fet. No obstant això, Rovira va recalcar que “és important garantir el dret a l’habitatge a tothom i, al mateix temps, garantir que un propietari pugui llogar un pis amb tranquil·litat sense patir per les ocupacions”.


En clau de la seguretat ciutadana, un dels punts més destacats que porta el programa de JxCat és el projecte de portar una comissaria de Mossos d’Esquadra a Manlleu. “Treballarem conjuntament amb la Conselleria d’Interior i, encara que no serà fàcil, creiem que Manlleu es mereix una comissaria. Hi ha una percepció d’inseguretat al carrer que no és normal”.


Recupera a continuació l'entrevista completa a Arnau Rovira (JxCat Manlleu):


Etiquetes:
Política Municipal