25 d'abril de 2024

Àlex Garrido (ERC-JFM): «En aquest proper mandat es construirà l'Institut del Ter»

L'alcalde confia repetir legislatura per seguir amb «el bon treball que s'ha realitzat els darrers anys»

Raimon Roma 11 de maig de 2019 a les 13:34
Àlex Garrido, a Ràdio Manlleu | elter.net

Va ser escollit alcalde de Manlleu el 2015 i Àlex Garrido vol repetir aquests resultats i intentar “acumular més forces”. L’actual batlle de la ciutat va recalcar a l’entrevista de Ràdio Manlleu que “hem complert gran part del programa amb el qual ens vam presentar als anteriors comicis” i que “tenim més projectes en ment per seguir fent créixer Manlleu”.


La redacció del nou POUM i la seva aprovació inicial ha estat un dels aspectes més rellevants dels últims mesos de legislatura. Garrido destaca que, en clau d’accessos, “les obres de la carretera de la Miranda començaran en els pròxims dies i respecte de la millora de la carretera de la Gleva, tenim el compromís de la Diputació d’elaborar el projecte executiu de cara l’any que ve”. Amb això assegura que cobriran les principals mancances dels accessos de la ciutat.


Un altre accés que es podria afegir és el nou pont, del qual l’alcalde va dir que “si analitzem les dades que ens ha passat la Generalitat i la Diputació podem entendre que no és necessari pel que fa a volum de trànsit”, però que no obstant això “seria un element estratègic per la nostra ciutat, que milloraria la circulació interna de Manlleu i que oferiria moltes altres possibilitats, com una millora integral del Passeig de Sant Joan”. Respecte del finançament d’aquest projecte va comentar que “hi ha una via a través de la Diputació que permetria que no tingués un impacte excessiu a l’economia municipal”.


Una altra prioritat urbanística per la formació republicana és la millora dels polígons. Fa poques setmanes l’Ajuntament va rebre més d’un milió d’euros per aquest projecte el qual Garrido creu que “és un element indispensable pel creixement econòmic de la ciutat”. “Hem fet molts passos en aquest sentit i ara també estem al tram final per poder començar les obres del polígon del Mas, que estarà molt més connectat”. Un altre projecte que porta al programa Esquerra és ampliar el Centre d’Atenció Primària, el CAP. “Membres del servei ens van transmetre que l’equipament s’està quedant petit i que cal millorar-lo. Ho estudiarem i pressionarem a la Generalitat perquè es faci possible”, assegurava el candidat.


"L’objectiu ha de ser arribar al 15% d’habitatge públic a la nostra ciutat"


“Discrepo dels partits polítics que diuen que ERC no ha fet política d’habitatges. Hem treballat molt intensament en aquest sentit i sabem que ens manca habitatge d’emergència, però és una tipologia d’habitatge que és de responsabilitat de la Generalitat”, va assegurar Àlex Garrido. L’últim pas que s’ha fet des del consistori és adquirir pisos per valor de 150.000 euros, i després que a través de la Generalitat “no vam trobar la col·laboració que esperàvem”, va dir que “el que hem de fer ara és una política d’incrementar el parc d’habitatge mitjançant recursos municipals”.


Quant a l’enderroc del segon bloc dels pisos de Can Garcia l’alcalde es va mostrar contundent. “En l’última conversa que vaig tenir amb l’Incasòl em van pràcticament assegurar que abans que acabi el 2019 s’iniciaran les obres d’enderroc del segon bloc. La llicència ja està demanada i és una excel·lent notícia per la ciutat i pel barri de l’Erm”.


L’Ajuntament ja ha rebut l’autorització de l’ACA per la construcció del nou Institut del Ter


“És cert que no s’ha aprovat en Parlament de Catalunya, però hem trobat una fórmula amb el Departament per començar el projecte”, va dir Àlex Garrido després que, per exemple, Marta Moreta assegurés que ni pel 2019 ni el 2020 estigués previst ni tan sols la cessió dels terrenys. “La fórmula és que l’Ajuntament s’encarregui del desenvolupament del projecte, qui liciti l’obra i que encapçali tot el projecte. Distribuiríem la part que paga cada administració i signaríem un conveni que faria de forma plurianual retornar aquests diners que avançarà l’Ajuntament. Amb això agilitzarem la construcció”, va dir, afirmant que “en el proper mandat es construirà el nou Institut del Ter”.


Finalment, fent referència al cas de les multes retirades per l’exregidora de seguretat ciutadana, el batlle va recalcar que “honestament crec que no ha de tenir incidència en les eleccions” i que, finalment, ”Manlleu, en general, ha entès la situació i que en el moment que sorgeix aquest informe l’actuació que vam emprendre des del govern municipal és la correcta”.


Recupera a continuació l'entrevista completa a Àlex Garrido (ERC-JFM):


Etiquetes:
Política Municipal