23 d'abril de 2024

Es restaura el llibre del Consell de Torelló

El llibre presentava diverses patologies en algunes pàgines, així com taques, esquinços i petites pèrdues de suport

El Ter 22 de gener de 2009 a les 18:04
S’ha restaurat el llibre del Consell de Torelló, un dels documents més importants de l’Arxiu Municipal. Es tracta d’un llibre manuscrit de 92 pàgines, enquadernat en pergamí que permet fer un seguiment molt detallat dels mètodes i sistemes d’elecció dels membres ‘jurats’ que, juntament amb el batlle, portaven la direcció del municipi durant la primera meitat del segle XVII.

El llibre presentava diverses patologies en algunes pàgines, així com taques, esquinços, petites pèrdues de suport i ressecament de les cobertes de pergamí, circumstàncies que impedien la seva lectura i la seva manipulació. El procés de restauració, que ha durat uns tres mesos, ha anat a càrrec dels restauradors Toni Esparó i Marta Gabernet i ha consistit en una neteja en sec i humida, desinfecció, reintegració de les petites pèrdues de suport i consolidació d’estrips.

L’actuació suposa una garantia en la perdurabilitat d’aquest document i la possibilitat de millorar i facilitar la seva consulta i estudi. Aquesta actuació ha comptat amb el suport econòmic de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.
Etiquetes:
Societat