26 d'abril de 2024

El Museu del Ter celebra el Dia Internacional dels Museus

Es farà una jornada de portes obertes i visites teatralitzades, entre d'altres, per aquesta celebració

elter.net 16 de maig de 2019 a les 19:32
Visita amb "La minyona" a la colònia Rusiñol | Museu del Ter

El pròxim dissabte 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i, enguany, en la seva 42a edició, aquesta jornada està dedicada a “Els museus com a eixos culturals: El futur de les tradicions”. El Museu del Ter s’uneix a la festivitat i prepara un cap de setmana ple d’activitats.


Dissabte i diumenge el Museu del Ter ha previst una jornada de portes obertes gratuïta, de 10 a 14h, i també es faran demostracions del funcionament de la turbina Fontaine i els embarrats de Can Sanglas. Aquestes jornades es complementaran amb visites teatralitzades de “l’Esperit del Ter”, dissabte a les 11:30h i diumenge, a les 11h i a les 12h, hi haurà visita amb teatre per la colònia Rusiñol de “La minyona”, amb reserva prèvia trucant directament al Museu del Ter.


Una altra de les activitats característiques del Dia Internacional dels Museus és la selecció i presentació de la “joia del museu”, una peça que el museu posa en relleu i que li serveix per explicar una part del seu discurs. Enguany el Museu del Ter ha escollit com a joia el piano de la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures de Manlleu, fabricat a principis del segle XX i que l’any 1926 el va comprar la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures de Manlleu, una de les institucions més importants del primer terç del segle XX a Manlleu.

Etiquetes:
Cultura