24 d'abril de 2024

Condemna rotunda a l'intent d'agressió a membres de la CUP Manlleu

L'agressor està en llibertat i se li ha imposat una ordre d'allunyament de 100 metres del Casal Boira Baixa

elter.net 20 de maig de 2019 a les 11:53

Els fets ocorreguts el passat dissabte, amb membres de la CUP Manlleu com a víctimes d’una agressió feixista encara està a l’ordre del dia, i Manlleu, els seus ciutadans i polítics que es presenten a les municipals del pròxim diumenge es van unir per condemnar l’intent d’agressió que van patir amb una arma blanca membres de la CUP.


Els fets van succeir dissabte. Al matí, l’agressor va destrossar una parada informativa de la CUP Manlleu a la zona del Mercat Municipal i a la tarda, es va presentar al Casal Boira Baixa amb un ganivet i va intentar agredir alguns les membres presents al casal popular. “Ens va intentar apunyalar i vam tenir sort que vam poder entrar de pressa dins el local. Va intentar entrar, però va marxar de seguida”, apuntava Maira Costa, cap de llista de la CUP Manlleu a les municipals i present la tarda de dissabte al lloc dels fets.


“Evidentment hem posat denúncia, tots els que hi érem ho hem fet”, assegurava Costa, que al mateix temps explicava que “l’agressor va passar a disposició judicial però ja està en llibertat, almenys, mentre duri el procés. També vam posar una denúncia electoral per boicotejar un acte de campanya”, destaca la cap de llista de la CUP.


Manifestació i rebuig total a l’intent d’agressió


Dissabte al vespre, després dels fets, la CUP Manlleu, el Casal Popular Boira Baixa i altres col·lectius van convocar una manifestació antifeixista a la plaça Fra Bernadí per denunciar i condemnar l’intent d’agressió amb arma blanca i l’atac a la carpa electoral de la formació independentista.


A la manifestació hi van assistir un elevat nombre de veïns i veïnes de Manlleu, a més de tots els representants polítics que es presenten a les eleccions municipals a excepció de Paco Zambrana, candidat de Som Identitaris. Tots i cada un dels polítics i les polítiques van condemnar rotundament l’intent d’agressió.


L’agressor té un vincle familiar directe amb el candidat de Som Identitaris a l’alcaldia de Manlleu, Paco Zambrana, tal com assegurava el líder del partit, Josep Anglada. El mateix Anglada, en un comunicat, assegura que “no tenim res a veure amb aquest desagradable fet” i que “condemna amb rotunditat l’atac comès per aquesta persona”.  

Etiquetes:
Política Municipal