25 d'abril de 2024

El programa «Temps X Temps» visita Can Vilaseca i Can Sanglas

Els assistents van descobrir per dins dues cases històriques de Manlleu

elter.net 22 de maig de 2019 a les 10:59
Els assistents també van gaudir de música en directe | elter.net

El passat dijous 16 de maig, Mercè Puntí, historiadora i filla del carrer Sant Domènech, va explicar la història de dues de les cases més emblemàtiques de Manlleu, Can Vilaseca i Can Sanglas, en una sortida organitzada pel programa “Temps X Temps”.


Aquestes cases, ubicades en aquest mateix carrer, es van construir a principis del segle XX per a les famílies industrials del segle XIX i principis de XX, Vilaseca i Sanglas. A les dues visites hi van participar una seixantena de persones, que van poder conèixer i gaudir d’aquestes cases que recorden la història industrial de Manlleu. La primera casa que visitada va ser Can Vilaseca, construïda el 1924, al costat del canal industrial de Manlleu, on tenien el salt d’aigua.


La segona casa visitada va ser la de Can Sanglas. L’empresa tèxtil d’aquesta família es va obrir al segle XIX i la casa familiar es va construir a principis del segle XX. D’aquesta casa vam visitar l’estança de la planta baixa, on conserven el gran safareig,  mobles i làmpades antigues.

Etiquetes:
Societat