24 d'abril de 2024

Alumnes de l'Antoni Pous es mobilitzen contra el canvi climàtic

Tot i la pluja, els joves s'han concentrat davant l'Ajuntament per exigir canvis polítics i socials

elter.net 24 de maig de 2019 a les 16:56
Foto de grup davant l'Ajuntament | elter.net

Una vintena d’estudiants de primer de batxillerat de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu s’han mobilitzat i manifestat aquest matí davant l’Ajuntament per protestar contra el canvi climàtic.


Els alumnes han sortit al carrer a reivindicar i exigir canvis socials i polítics per part, primerament, de l’Ajuntament. Expliquen que, fins i tot, a classe han treballat en un projecte “d’instal·lació de plaques solars per contribuir al canvi cap a l’energia renovable” i creuen que “el tema del canvi climàtic no ha tingut prou rellevància en debats municipals ni tampoc en l’àmbit estatal”.


No només han aportat aquestes propostes, sinó que també han fet evidents mitjançant cartells algunes de les queixes que volen transmetre a l’Ajuntament. Entre d’altres, la tala d’arbres de la Devesa i del Passeig o la contaminació que hi ha al riu Ter. Així ho explicava una de les alumnes de l’Antoni Pous.


La pluja no ha afectat la presència d’aquests alumnes a la plaça, encara que altres accions que estaven previstes per aquesta jornada, com la presència d’alumnes del Carme Vedruna o de l’Eskamot Verd de la Salle Manlleu, sí que han estat ajornades. Respecte de les propostes dels estudiants de l’Institut Antoni Pous, alguns dels polítics presents al consistori, com els regidors Enric Vilaregut, Rafa Cuenca i Marta Alsina o l’alcalde Àlex Garrido han estat una estona amb els presents per escoltar-los.

Etiquetes:
Societat