25 d'abril de 2024

Exposicions artístiques a les parets de l'Hospital Sant Jaume

La mostra d'aquest mes l'ha proporcionada el fotògraf Facund Pérez, un conjunt de fotografies preses amb pots de llauna

elter.net 25 de maig de 2019 a les 16:58
"Imatges irreals del meu món particular" exposada a l'Hospital Sant Jaume | elter.net

L'Hospital Sant Jaume de Manlleu ofereix les parets del seu centre per exposar obres d'autors poc coneguts. Aquesta iniciativa té per objectiu canviar la concepció popular que només relaciona l'hospital amb la malaltia i convertir els seus espais en llocs plens de cultura, art i vida.


Les obres que s'hi presentin romandran exposades aproximadament un mes i tocaran tot d'estils, temàtiques i tècniques diferents. Actualment s'hi pot trobar l'obra del fotògraf Facund Pérez anomenada "Imatges irreals del meu món particular". L'autor ja havia exposat aquestes fotografies en altres espais, però ha accedit a tornar-les a presentar.


La mostra és un conjunt de fotografies preses amb pots de llauna i "màquines fotogràfiques" que ha fabricat el mateix autor amb restes de plàstics. La tècnica que s'ha utilitzat per aconseguir les imatges de l'exposició, s'anomena fotografia estenopeica. Per realitzar-les no s'utilitza cap sistema òptic o lent per ajudar a enfocar la imatge, sinó un petit forat o "pinhole" a través del qual entra la llum que va a parar al paper fotogràfic. Per captar alguna d'aquestes fotografies, la càmera estenopeica ha hagut d'estar uns sis mesos en el punt escollit fins al moment de revelar-la. Tot i que és una de les primeres tècniques utilitzades en el marc de la fotografia, encara molts fotògrafs l'utilitzen per la particularitat dels treballs que s'obtenen.


L'hospital està obert a tota classe de propostes per seguir oferint cada mes treballs i exposicions diferents, d'obres ja conegudes com les de Facund Pérez o d'autors més anònims.


 

Etiquetes:
Cultura