25 d'abril de 2024

Mor l'exalcalde de les Masies de Roda, 'Quiquet' Ribas

Ribas va ser el degà dels alcaldes a Catalunya; quan ja havia complert els 85 anys va anunciar la seva retirada

El Ter 23 de gener de 2009 a les 13:21
Quiquet Ribas, en una imatge del juliol del 2005
L’exalcalde de les Masies de Roda, Francesc Ribas i Sanglas, ha mort aquest divendres al matí a l’edat de 92 anys. Ribas, que va exercir el càrrec durant 32 anys de manera ininterrompuda, era conegut familiarment com a ‘Quiquet’ i era una personalitat molt estimada al poble.

Així ho recorda l’exalcalde de Roda i nebot seu, Francesc Ribas. De jove, Ribas havia jugat al primer equip del FC Barcelona, on havia debutat el 1940. Va participar en 29 partits de l'equip i ho va haver de deixar per fer "la mili".

De 1940 a 1942 va militar a les files del Celta de Vigo. A l’estiu del 2008 es va instaurar el Trofeu ‘Quiquet Ribas’ de futbol a Les Masies de Roda. En l’apartat polític l’exalcalde de CiU va ser el degà dels alcaldes a Catalunya. Quan ja havia complert els 85 anys, va anunciar la seva retirada del càrrec.

El 3 d’octubre del 1999 va ser homenatjat amb una placa i un monòlit al barri de El Vicenç amb motiu dels 30 anys d’ajuntaments democràtics. 32 anys al capdavant del municipi el van convertir en l'alcalde més veterà de Catalunya, el més experimentat. Quan va abandonar l’alcaldia, la va ocupar el número següent de la llista de CiU, Ramon Isern, que governa actualment. El mateix Isern en destaca el seu tarannà.

També va ser durant dotze anys vicepresident del Consell Comarcal d’Osona. L’ajuntament de Les Masies de Roda farà aquest divendres al vespre un ple extraordinari amb motiu de la mort de Quiquet Ribas. La capella ardent estarà instal•lada al tanatori municipal de Manlleu a partir de les 3 de la tarda. L’enterrament tindrà lloc demà dissabte, a 2/4 de 12 del migdia a l’església de Sant Miquel de la Guàrdia.
Etiquetes:
Societat