26 d'abril de 2024

ERC i JxCat pacten i governaran junts a Manlleu

Des de la CUP lamenten que Esquerra «hagi mirat cap a la dreta» i aquest dissabte s'explicarà l'acord de govern

R.R 14 de juny de 2019 a les 10:37
Aquest dissabte es donaran més explicacions del pacte de govern | elter.net

Després d’uns dies intensos de negociacions, especialment a tres bandes, entre ERC-Junts Fem Manlleu, JxCat i la CUP, aquest dijous al vespre, les formacions encapçalades per Àlex Garrido i Arnau Rovira van arribar a un acord per governar junts a Manlleu.


“L’entesa ens va semblar molt més fàcil amb Junts Per Catalunya que amb la CUP”, afirmava l’alcalde en funcions, Àlex Garrido, el qual destaca que “es forma un govern molt fort i molt ampli”. Des d’Esquerra i Junts Per Catalunya es mostren molt contents amb aquest acord, quelcom que s’està treballant des de fa uns dies per arribar a bon port.


L’entesa entre les dues formacions obra un nou panorama polític a la ciutat de Manlleu. 14 dels 21 regidors del consistori formaran part de l’equip de govern, formant una aliança forta i que s’ha escollit per sobre una proposta inicial d’Esquerra que incloïa també la CUP, proposant regidories tant a la formació cupaire com a l’encapçalada per Arnau Rovira. No obstant això, aquesta via es va tancar després de l’acord entre els dos partits que formaran govern.


La CUP lamenta que Esquerra “hagi triat la dreta”


Fa uns dies, la formació independentista va emetre un comunicat on asseguraven que no pactarien amb Junts Per Catalunya perquè consideraven que “feien polítiques de dretes”. Amb això i davant l’acord de govern entre ERC i JxCat, la CUP afirma que “Esquerra ha prioritzat mirar cap a la dreta”, encara que mantenien la porta oberta a arribar a acords.


La formació destaca que han treballat amb la voluntat d’arribar a acords que “aprofundissin en les polítiques d’esquerres a Manlleu” i que continuaran treballant els pròxims 4 anys per aconseguir que “les persones, els drets socials i el dret a la ciutat se situïn al centre de les polítiques de l’Ajuntament.

Etiquetes:
Política Municipal