25 d'abril de 2024

Àlex Garrido és escollit oficialment alcalde de Manlleu

Ha quedat constituit el consistori manlleuenc per la pròxima legislatura

Raimon Roma 15 de juny de 2019 a les 12:17
Àlex Garrido, instants després de ser escollit alcalde | elter.net

En una sala de sessions plena de gom a gom, els 21 nous regidors i regidores del consistori manlleuenc han promès per imperatiu legal el seu càrrec a l'Ajuntament de Manlleu. Àlex Garrido ha estat escollit nou alcalde i revalida l'alcaldia aconseguida el 2015.


En una mes presidida pel regidor de més edat, Paco Zambrana (Som Identitaris) i el de menys edat, Arnau Rovira (JxCat), han anat entrant un per un els 21 regidors i regidores electes, col·locant-se per primera vegada a les cadires que ocuparan durant la pròxima legislatura. Els nou regidors i regidores d'Esquerra Republicana han promès per imperatiu legal el seu càrrec i, la majoria d'ells i elles, ho han fet també per Manlleu, per la República Catalana i per la llibertat de les preses, presos, exiliats i exiliades polítiques. Així també ho han promès els càrrecs electes de JxCat i de la CUP. Paco Zambrana, de Som Identitaris, ha estat l'únic regidor que ha jurat el càrrec.


Tot seguit s'ha procedit a l'elecció de l'alcalde. Només ERC - Junts Fem Manlleu, amb Àlex Garrido i Paco Zambrana, de Som Identitaris, han presentat candidatura a l'alcaldia. Després de la votació, Àlex Garrido i Serra ha estat nomenat alcalde de Manlleu amb 14 vots a favor. Zambrana ha obtingut un vot, el seu, i hi ha hagut sis vots en blanc, corresponents als dels grups PSC i CUP. En aquest moment quedava proclamat Àlex Garrido com a nou alcalde de Manlleu amb majoria absoluta.


Per finalitzar, s'ha fet l'entrega dels pins de l'Ajuntament de Manlleu als nous regidors i regidores que per primera vegada seran membres del consistori manlleuenc. En un termini màxim de quinze dies es procedirà a aprovar el cartipàs, on es coneixeran les regidories que ocuparan els 14 regidors i regidores que formaran part de l'equip de govern.

Etiquetes:
Política Municipal