24 d'abril de 2024

El Consell Municipal de la Infància proposa dur a terme una campanya de sensibilització entorn el canvi climàtic

Han demanat directament a l'Ajuntament que s'hi destinin els 5.000 euros de pressupost

elter.net 19 de juny de 2019 a les 17:46
El Consell de la Infància ja ha decidit en què invertiran el seu pressupost | elter.net

Des de l’Ajuntament es va encomanar al consell de la infància la tasca de proposar actuacions relacionades amb els àmbits treballats que encaixessin amb un pressupost de 5000€ del que disposaven i de les que tothom se’n pogués beneficiar.


La proposta guanyadora, amb un 19.6%, va ser fer una campanya de sensibilització i conscienciació entorn el canvi climàtic. Durant aquest curs escolar que està a punt de finalitzar, i en el marc del Consell Municipal de la Infància, els nens i nenes de sisè de totes les escoles de primària han treballat en l’aprofundiment dels seus coneixements entorn de què és i com funciona l’Ajuntament. Ho han fet a través d’entrevistes a l’alcalde i als representants polítics titulars de les regidories de serveis territorials, esports, noves tecnologies, atenció ciutadana, habitatge, transparència, salut pública, consum, gent gran i seguretat ciutadana i protecció civil.


Les entrevistes es van fer entre l’octubre de 2018 i principis d’abril de 2019. A finals d’abril, des de la regidoria de participació se’ls va encomanar la tasca de proposar a l’Ajuntament actuacions relacionades amb aquests àmbits i de les que tothom se’n pogués beneficiar. Un cop rebudes aquestes propostes, des del Servei de Participació, es van canalitzar cap als serveis tècnics municipals de cada regidoria anteriorment citada. Aquests, van ser els responsables de valorar-ne la seva viabilitat tècnica i econòmica tenint en compte que el límit econòmic per cada actuació era de 5.000€ ja que aquesta era la quantitat de diners destinada a la participació dels nens i nenes de la ciutat.


En total els nens i nenes de sisè han fet 16 propostes i, d’aquestes, finalment 7 han passat a la fase de votacions per ser viables tant tècnica com econòmicament. La distribució de punts va ser força homogènia i la proposta guanyadora, amb un 19.6% dels punts, va ser fer una campanya de sensibilització i conscienciació entorn el canvi climàtic. El Servei de Medi Ambient serà l’encarregat de tirar endavant la proposta guanyadora durant aquest 2019.

Etiquetes:
Societat