25 d'abril de 2024

El cinema de «Sessió contínua» arriba al Museu del Ter

La història s'ambienta a principis del segle XX, en un dels primers cinemes que es van instal·lar a Manlleu

elter.net 23 de juny de 2019 a les 11:21
Escena de l'espectacle «Cafè, coope i puro» | Museu del Ter

Les portes del Museu del Ter es tornaran a obrir durant les nits d’estiu per oferir l’espectacle “Sessió contínua”, una obra de Corcia Teatre, sota la direcció d'Anna Presegué i Joan Roura.


El divendres 5 de juliol a les 21h s’estrenarà aquesta nova representació, que es podrà veure cada divendres i dissabte fins al 10 d’agost. La funció portarà al públic a la primera meitat del segle XX per explicar la història del cinema, la seva arribada a Manlleu i la repercussió que va tenir en la vida quotidiana dels veïns.


El detonant que ha portat a la companyia i al museu a oferir aquesta representació, ha estat la recuperació de l’equipament i la maquinària de l’antic cinema d’en Pau, ubicat a l’antic edifici de la Cooperativa de Manlleu, confiscada per l’Ajuntament durant el franquisme.


A principis del segle XX, ja es feien les primeres projeccions públiques, que oferien companyies ambulants, sota les voltes de la plaça Fra Bernadí. El primer cinema estable va ser el cinema Viñas, del 1911, propietat de José Viñas, del qual se’n desconeix la ubicació. El 1916 s’instauren a Manlleu el cinema Collell, al Passeig de Sant Joan, i el cinema Garcia, situat al carrer Horta d’en Font. Finalment, el Nadal del 1919 es va inaugurar l’Edison a la Plaça Fra Bernadí.


La història de “Sessió contínua” es desenvolupa principalment en dos espais. El primer, en un dels antics cinemes de Manlleu, sense que aquest es concreti. El segon, es tracta de la casa de l’antic maquinista d’aquest cinema, un espai on s’hi pot apreciar l’estreta relació del personatge amb el setè art.  


Aquesta obra és la vuitena producció que es realitza a les nits d’estiu al Museu del Ter després de “Torn de nit. Crònica negra”, “Ànimes de batan”, “El meu barri”, “l’Aiguat, Bates blaves”, “1977” i “Cafè, coope i puro”. “Sessió contínua” s’estrenarà el 5 de juliol i el preu de les entrades és de 16 euros. Les entrades anticipades es poden adquirir a través del telèfon 93 851 51 76, pel correu electrònic info@museudelter.cat o personalment a la recepció del Museu del Ter.

Etiquetes:
Cultura