26 d'abril de 2024

El Mercat Municipal presenta el «Tu No Ho Llencis» a la Universitat d'Estiu de Mercabarna

L'entitat va donar a conèixer les bones pràctiques que es fan a Manlleu quant a malbaratament alimentari

elter.net 11 de juliol de 2019 a les 11:09
Olga Moreno, dinamitzadora del Mercat, a Mercabarna | elter.net

Més de 200 persones van assistir a les jornades sobre el malbaratament alimentari a la Universitat d’Estiu de Mercabarna, on des del Mercat Municipal de Manlleu es va fer una xerrada sobre les bones pràctiques que porten a terme en aquest sentit.


A les jornades es va comptar amb la presència de representants de diverses iniciatives, nacionals i internacionals, amb un objectiu comú, lluitar contra el malbaratament alimentari. La representant de l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), Rosa Rolle, va recordar que al món es llença un terç dels aliments produïts pel consum humà, en concret 180 kg d’aliments per habitant a Europa i a Catalunya, 35.


Des de Manlleu es va donar a conèixer l’àpat d’aprofitament, el Dinar de llençats, que enguany ha arribat a la 4a edició com a iniciativa pionera a la comarca d’Osona on un centenar de voluntaris, comerços i entitats i associacions col·laboren desinteressadament amb l’objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament. El Dinar de llençats ha recuperat en aquestes 4 edicions una tona i mitja d’aliments dels comerços participants. A més, ha servit gairebé 1000 plats elaborats amb aquests aliments que queden fora del circuit comercial pel seu aspecte o bé per tenir una data de caducitat curta.


Durant aquestes jornades es va presentar, en primícia, la guia per a l’elaboració d’un Pla de Prevenció de Residus i  el malbaratament alimentari a les indústries agroalimentàries, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i pesca de la Generalitat de Catalunya.

Etiquetes:
Societat