26 d'abril de 2024

L'Embarcador se suma a la recollida d'instruments pel Kurdistan

La cooperativa La Fera Ferotge organitza aquesta campanya solidària amb la regió de l'Orient Mitjà

elter.net 12 de juliol de 2019 a les 11:04
Els instruments recollits s'enviaran al Kurdistan | Coop. Fera Ferotge

L’Embarcador del Ter és un dels tres punts de la comarca d’Osona que la cooperativa La Fera Ferotge ha escollit per a fer-hi la campanya de recollida d’instruments pel Kurdistan.


Aquesta campanya pretén, sota el lema “Música per silenciar el soroll de la guerra”, recollir instruments que la gent ja no faci servir o simplement que vulguin donar a la causa per enviar-los en aquest país de l’Orient Mitjà que va veure com el 2014 el seu territori era destruït per l’ISIS i els kurds eren assassinats i torturats. Després de la victòria contra l’Estat Islàmic en una llarga i dura guerra, els i les alliberades tornen a casa i amb aquesta campanya es volen enviar instruments al país per tornar a regalar música a una població que la porta a la sang.


Aquests instruments ja es poden portar a l’Embarcador del Ter, punt de recollida a Manlleu, com també n’hi ha a Vic i a Cantonigròs. Si no es disposa d’instrument però es vol col·laborar, des de la cooperativa donen l’opció de col·laborar econòmicament per fer front a les despeses logístiques i de transport dels instruments i en la reconstrucció d’una escola de música de la zona del Sinjar.


D’altra banda, aquest pròxim diumenge, 14 de juliol, al Casal Popular Boira Baixa es projectarà el documental “Damocracy” (12h), que apropa les lluites locals pels rius Amazones i Tigris i es parlarà del cas d’en Hassankeyf i l’ús de l’aigua com a arma de guerra.

Etiquetes:
Societat