25 d'abril de 2024

La manlleuenca Anna Casarramona, campiona del món d'hoquei patins

La jugadora del CP Manlleu María Díez es troba entre les 10 màximes golejadores de la competició

Albert Vilella 14 de juliol de 2019 a les 17:45
La selecció espanyola campiona del món per setena vegada | RFEP

La selecció espanyola d’hoquei patins s’ha proclamat campiona del món després de guanyar la final dels World Roller Games contra Argentina (5-8). Les jugadores del CP Manlleu Anna Casarramona i María Díez van aconseguir la seva medalla d’or davant d’un Palau Blaugrana que va veure com Espanya revalidava el títol mundial.

És la setena vegada que “La Roja” aconsegueix convertir-se en campiona del món i la tercera consecutiva.

L’enfrontament va ser molt elèctric, amb molts gols a banda i banda i un desgast físic important. Tot i això, les jugadores de Ricard Ares es van saber mantenir durant tot el partit per davant en el marcador. Berta Busquets va ser l’encarregada d’encetar l'electrònic, que al descans il·luminava un resultat molt ajustat de 2 a 3, amb gols de l’argentina Luciana Agudo i de Marta Piquero i Laura Puigdueta de la selecció espanyola.

La ràpida reacció d’Espanya davant dels gols argentins va ser un factor clau en la victòria. Pocs minuts després de l’empat a 3, obra de Lorena Rodríguez, Busquets va tornar a marcar i, només uns instants després, Piquero eixamplava la diferència. Els següents minuts de partit van ser un seguit de jugades ràpides que van fer créixer els marcadors de les dues seleccions, amb gols de l’asturiana Sara Lolo, però també amb la pressió per darrere de les dianes d’Agudo i Adriana Soto. Finalment, quan faltaven cinc minuts, María Sanjurjo va ser l’encarregada de marcar el setè gol de penal i el 5 a 8 definitiu.

Del camí cap al títol mundial d’Anna Casarramona i María Díez amb la selecció, cal destacar el gol de la manlleuenca contra Alemanya i els sis gols que Díez ha aconseguit en aquesta competició, situant-la a la part alta de la llista de les més golejadores.