25 d'abril de 2024

El 31 de juliol, dia clau pel futur de la nova comissaria de la Policia Local

L'Ajuntament es reunirà amb l'ACA, que posa treves al projecte, per si el nou espai pot tenir armer i custòdia policial

Raimon Roma 19 de juliol de 2019 a les 12:31
La nova comissaria està projectada a l'antiga potabilitzadora, al costat del Museu | elter.net

El projecte de la construcció de la nova comissaria de la Policia Local de Manlleu, que estaria ubicada a la zona de l’antiga potabilitzadora, segueix encallat i el 31 de juliol és un dia clau per conèixer el camí a seguir de l’Ajuntament.


És una evidència que Manlleu necessita una nova comissaria per la Policia Local i des de l’Ajuntament ja tenen enllestit el projecte i els plànols del que seria el nou espai. També la localització, a la zona de l’antiga potabilitzadora d’aigua, al costat del Museu del Ter, que s’ha convertit alhora en el principal obstacle perquè el projecte prosperi. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va desestimar el projecte perquè es tracta d’una zona inundable, especialment per la zona que donaria lloc a l’armer i a la custòdia policial dels detinguts. L’ACA sí que permet que la comissaria tingui funcions administratives i d’atenció ciutadana, però el principal inconvenient és la prohibició de col·locar-hi tant l’armer com els detinguts, que normalment hi estan fins a dues hores abans que se’ls emportin els Mossos d’Esquadra.


Actualment el projecte està bloquejat a l’espera d’una reunió, el 31 de juliol, entre l’Ajuntament de Manlleu i l’Agència Catalana de l’Aigua. L’alcalde, Àlex Garrido, va confirmar que en aquesta reunió en sortirà una decisió important sobre el futur de la nova comissaria local i que, en cas que sigui negativa, de moment no veuen “cap zona alternativa” perquè a la ciutat hi ha “moltes zones inundables”. De fet, el batlle va mostrar la seva sorpresa assegurant que la localització de l’Ajuntament de Manlleu i de l’actual comissaria també es troba en zona inundable.


El pròxim 31 de juliol l’ACA valorarà si autoritzen o no que la nova comissaria de la Policia Local pugui tenir armer i custòdia policial. Si donen el sí el projecte podria prosperar però, en cas contrari, l’acabaria condemnant. Una possible alternativa a la negativa de l’ACA a fer el nou equipament seria ampliar l’actual comissaria per la part posterior, que connecta amb el carrer Enric Delaris, una solució que seria “temporal”, recalcant que fer una nova comissaria “és una urgència” i que aniran fins al final per aconseguir tirar endavant el projecte.

Etiquetes:
Societat