16 de juny de 2024

Sambucus apareix a la llista d'iniciatives alimentàries locals i sostenibles del CERAI

De les propostes seleccionades, 14 pertanyen al sector de la restauració

Albert Vilella 21 de juliol de 2019 a les 15:21
Fotografia d'arxiu de l'exterior del restaurant Sambucus de Manlleu | elter.net

El Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional (CERAI) ha publicat una llista amb 100 iniciatives, d’arreu del territori espanyol, que aposten per un sistema alimentari més sostenible en l’àmbit ambiental, social i econòmic, tot des d’un enfocament local i connectat amb el territori que l’envolta. El restaurant Sambucus de Manlleu és una d’aquestes propostes.


Els factors que s’han tingut en compte a l’hora de seleccionar la cooperativa manlleuenca han estat els següents: els menús saludables i sostenibles que s’hi ofereixen, l’aprofitament dels excedents de menjar, la gestió responsable dels residus, la utilització d’energies renovables i la important tasca que porta a terme el restaurant, de suport i inserció de persones amb dificultats per entrar al mercat laboral.


L’informe del CERAI s’emmarca dins del projecte “Herramientas para la transición hacia Sistemas Alimentarios Territorializados (SAT)” i té per objectiu donar visibilitat i posar en valor els impactes positius que generen iniciatives com la del Sambucus. Dels 100 projectes seleccionats, el sector que predomina és la producció agrícola amb 26 iniciatives, seguit de la restauració amb 14 i la transformació, que n’hi apareixen 13.   

Etiquetes:
Societat