26 d'abril de 2024

Recomanacions i consells per prevenir una nova onada de calor

Durant aquest dimecres i dijous les temperatures es podrien tornar a enfilar fins als 36 graus a Manlleu

elter.net 24 de juliol de 2019 a les 13:19
L'avís s'allarga fins aquest dijous | Carme Molist

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un nou avís per onada de calor amb efectes pel dia d’avui, dimecres i durant tot aquest dijous.


Segons les previsions meteorològiques, a Manlleu es podrien arribar a temperatures màximes entre 35 o 36 graus les pròximes hores. Des de l’Ajuntament de Manlleu proposen un seguit de mesures per tal de protegir especialment aquelles persones més vulnerables en aquest episodi. Les persones majors de 75 anys, les persones discapacitades i les embarassades tenen l’entrada a la piscina municipal gratuïta i, a més, poden utilitzar un bus per dirigir-se a espais com l’ASVAT, el Casal Cívic Frederica Montseny o la Biblioteca a refrigerar-se.


Els principals consells per evitar cops de calor són protegir-se del sol i de la calor estant en zones més fresques, obrint les finestres a la nit o recórrer a ventiladors i aire condicionat, beure molta aigua i refrescar-se sovint. A més es recomana evitar sortir al carrer en les hores on la calor és més intensa i si es fa, utilitzar roba lleugera, gorra o barret. També és aconsellable reduir l’activitat física en les hores de més calor i ajudar i estar al cas de la gent gran o la gent malalta, els més vulnerables en aquest episodi de calor.


Per més informació cal dirigir-se al Centre d’Atenció Primària de Manlleu, a les farmàcies, on poden donar consells per evitar la calor o bé trucant a Cat Salut, al telèfon 061.

Etiquetes:
Societat