23 d'abril de 2024

Últim cap de setmana de l'obra de teatre «Sessió contínua»

L'espectacle s'ha representat durant els divendres i dissabtes de juliol al Museu del Ter

elter.net 7 d'agost de 2019 a les 11:40
Les nits al museu del ter s'organitzen des de fa més de 10 anys | elter.net

L’obra de teatre “Sessió Contínua” finalitza les seves representacions. Aquest espectacle, a càrrec de la companyia CorCia Teatre, s’ha pogut veure tots els divendres i dissabtes de juliol al Museu del Ter.


Anna Presegué i Joan Roura han estat els encarregats de dirigir «Sessió contínua», una obra interpretada per Jordi Arqués, Marcel Cobos, Laia Monforte, Cesc Pérez i Joan Roura. L’argument s’inspira en la recuperació de l’equipament i la maquinària de l’antic cinema d’en Pau, ubicat a l’antic edifici de la Cooperativa de Manlleu, incautada per l’Ajuntament durant el franquisme.


La funció transporta al públic a la primera meitat del segle XX per explicar la història del cinema, la seva arribada a Manlleu i la repercussió que va tenir en la vida quotidiana dels veïns. La trama de “Sessió contínua” es desenvolupa principalment en dos espais. El primer, en un dels antics cinemes de Manlleu, sense que aquest es concreti. El segon, es tracta de la casa de l’antic maquinista d’aquest cinema, un espai on s’hi pot apreciar l’estreta relació del personatge amb el setè art.  


El Museu del Ter i la Companyia CorCia Teatre treballen conjuntament des de fa anys per unir la difusió del patrimoni i el llenguatge dramàtic. Des del 2008 s’han programat durant les nits d’estiu al museu amb aquesta finalitat. Altres obres que s’han representat durant aquest temps son “El meu barri”, “Bates blaves” i “1977”.

Etiquetes:
Cultura