26 d'abril de 2024

El Serpent de Manlleu surt aquest dimecres de la Devesa

Al llarg de tot el dia s'organitzaran activitats per a totes les edats a la zona del passeig del Ter

elter.net 14 d'agost de 2019 a les 10:24
La Festa del Serpent començarà a les 22h | elter.net

El Serpent de Manlleu és ja una festa consolidada en el calendari d’esdeveniments d’oci d’estiu a nivell català. Aquest dimecres, 14 d’agost, durant tot el dia es fan activitats pels més petits lligades a la Festa del Serpent i a partir de les 10 de la nit començarà el gran espectacle.


Cada 14 d’agost a la nit, el Serpent abandona la Devesa de Manlleu, tot creuant el riu Ter, per perseguir pels carrers de la ciutat al vailet que li ha robat el diamant mentre bevia aigua al riu. Aquesta persecució omple els carrers de gent, de música, de dansa i de foc, en un espectacle on el riu Ter i els carrers del centre de la ciutat són el testimoni viu d’aquesta llegenda feta festa. Hi ha representacions a diferents punts de Manlleu des d’on es pot veure i viure l’esdeveniment. Davant del Museu del Ter, pirotècnia al carrer Cavalleria simulant la fúria del Serpent o el cant de la coral Serpencanta a Dalt Vila tot buscant amagatall pel diamant. La festa acaba a la plaça Fra Bernadí, on té lloc l’espectacle pirotècnic. Quan finalitzi, s’iniciarà el concert de Roba Estesa al mateix espai.


Tot seguit, per qui encara tingui ganes de gresca, l’activitat es desplaça al carrer Enric Delaris, on té lloc el Salt del Diamant, que representa la celebració per part dels vilatans de Manlleu per haver derrotat la bèstia i poder mostrar el diamant recuperat com a trofeu de la gran victòria.

Etiquetes:
Societat