26 d'abril de 2024

El Punt Lila de Fes-te Jove registra sis casos d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques

Des de la comissió asseguren que es mostren «preocupades» perquè s'ha d'exigir tolerància zero

Raimon Roma 20 d'agost de 2019 a les 13:23
El Punt Lila estava situat a la barra | Fes-te Jove

Un any més, Fes-te Jove ha posat a la disposició de tots els usuaris i les usuàries un Punt Lila, instal·lat a la barra de la comissió en aquests darrers deu dies d’activitats, per denunciar agressions o comportaments masclistes o LGTBIfòbics durant la festa popular.


Finalitzats aquests deu dies de gresca, el recompte final per part del Punt Lila, organitzat i gestionat per Fes-te Jove i La Xinxa, grup feminista de Manlleu, va ser de sis registres, cinc per agressions masclistes i una altra per una agressió LGTBIfòbica. En alguns d’aquests casos van ser directament les víctimes les que es van dirigir al Punt Lila i en algun altre cas, va ser un testimoni el que es va apropar a la barra per denunciar els fets.


El nombre de registres enguany és menor a la dels últims anys, encara que el que s’ha d’exigir, i així es fa des de la comissió, és tolerància zero. Els sis casos d’aquest 2019 són menys que la vintena de queixes i consultes del 2017 i la quinzena que es van fer l’any passat, el 2018. El Punt Lila ha funcionat durant cada dia que ha durat el Fes-te Jove, posant especialment atenció a esdeveniments com el Cantabars o els dies de concerts.


“És possible que hi hagin hagut casos que la persona no s’hagi dirigit al Punt Lila”


Tot i la disminució de denúncies i consultes respecte dels últims anys, Anna Rifà, membre de la comissió de Fes-te Jove, ressalta que “seguim estant preocupades” perquè, en primer lloc, se segueixen produint casos i el que s’ha d’exigir és “tolerància zero” i que, en segon lloc, “hi ha casos que s’han produït i que ningú s’ha apropat a denunciar”.


El procediment seguit per les responsables del Punt Lila ha estat atendre els casos i les consultes, escoltar la persona afectada i a partir d’aquí actuar. Fa tres anys que Fes-te Jove i La Xinxa elaboren un protocol contra les agressions sexistes, que implica aquest Punt Lila i, entre d’altres, xerrades i actes emmarcats en l’agenda d’actes de les festes per generar consciència, alertar i explicar les actuacions que s’han de tenir en compte en matèria d’agressions sexistes.

Etiquetes:
Societat