26 d'abril de 2024

Més de 3.500 alumnes comencen el curs escolar a Manlleu

El vicepresident del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Salvador Alsius, va inaugurar el curs dimarts a Can Puget

elter.net/ACN 12 de setembre de 2019 a les 13:58
Salvador Alsius i el regidor d'educació, Rafa Cuenca, dimarts passat a Can Puget | elter.net

Aquest dijous és dia de tornar a l’escola. Més de 3.500 alumnes han anat per primer dia a classe en els diferents centres escolars de Manlleu, des dels més petits, el cicle d’educació infantil, passant pel cicle d’educació secundària obligatòria i els estudiants de batxillerat.


L’acte inaugural del curs 2019-2020 va tenir lloc el passat dimarts a la sala d’exposicions de Can Puget. El convidat i conferenciant a la inauguració va ser Salvador Alsius, vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que va exposar als assistents la conferència “Qui té por de les fake news?. El principal objectiu de la xerrada va ser conscienciar els docents sobre la necessitat d’educar amb una actitud crítica i que cal estar “alerta” davant unes fake news, notícies falses, “que poden distorsionar les ments dels alumnes”.


Alsius va mostrar la seva preocupació sobre el creixement de les fake news, afirmant que “les notícies falses sempre han existit, però ara tenen més camp per córrer". Una inquietud que va voler traslladar en l’àmbit educatiu amb la necessitat d’una educació en la comunicació mediàtica. És a dir, educar els infants sobre la consciència del costat fosc d’internet. En aquest sentit, el conferenciant exposà el programa anomenat “eduCAC” com a l’eina de suport pels docents per tal de poder educar en la comunicació mediàtica.


La conferència de Salvador Alsius es va iniciar amb l’explicació de la campanya “A mi no m’enganyen”, que tracta de la conscienciació sobre la veracitat de tota la informació que rebem per internet. Aquesta ha estat elaborada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el pròxim 23 de setembre es donarà el seu tret de sortida.

Etiquetes:
Societat