24 d'abril de 2024

Descobrint els orígens històrics de Manlleu

El gestor cultural Joan Arimany va oferir una visita guiada per racons de la ciutat en el marc del «Temps X Temps»

Temps X Temps 17 de setembre de 2019 a les 16:32
La visita guiada va durar dues hores | Temps X Temps

El passat dissabte, 14 de setembre, i en el marc del programa Temps x Temps, el Servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu va programar una visita guiada entorn els orígens històrics de la ciutat. La visita va anar a càrrec del gestor cultural Joan Arimany, que va oferir el seu temps i coneixements a una trentena de persones.


A través d’aquesta activitat les persones participants van poder "reviure" el passat medieval de la ciutat. L’itinerari va començar als voltants de l’Església de Santa Maria amb l’acta de consagració de Santa Maria de Manlleu, document que data de l’any 906 i que determina el terme parroquial i les cases que en formaven part. Aquest punt es considera l’origen de l’actual nucli urbà de Manlleu. Joan Arimany va explicar als i les assistents que el temple es va convertir en convent augustinià al s. XII i que no va ser fins al s. XVII que es va crear la parròquia de Santa Maria.


Joan Arimany va conduir les persones participants en els voltants de la plaça Sant Higini per explicar-los la formació del nucli urbà i el clos murat per, seguidament, anar cap a la plaça Crist Rei i mostrar-los la primitiva font. La font de la Mare de Déu, la plaça Quintana i la plaça Grau també van ser protagonistes d’una visita guiada que va acabar a la plaça de Dalt Vila. Van ser gairebé dues hores que les persones participants van poder conèixer una mica més l’origen de llocs emblemàtics per a manlleuencs i manlleuenques.

Etiquetes:
Cultura