25 d'abril de 2024

La CUP demana a l'Ajuntament que es negui a pagar el deute d'Endesa

L'empresa reclama al consistori que es faci càrrec dels impagaments de les famílies en situació de pobresa energètica

Raimon Roma 18 de setembre de 2019 a les 13:11
Endesa reclama que l'Ajuntament es faci càrrec del deute pendent | elter.net

El passat mes d’agost, un bon nombre d’ajuntaments de Catalunya, entre els quals el de Manlleu, van rebre un requeriment per part de l’empresa Endesa el qual aquesta reclamava que els consistoris paguin el deute acumulat per les persones i famílies que es troben en risc de pobresa energètica. La CUP, en un comunicat, insta a l’Ajuntament que es negui rotundament a pagar aquest deute.


Endesa amenaça als ajuntaments que no facin front a aquests deutes amb l’inici de procediments de suspensió del subministrament elèctric a partir del pròxim 1 d’octubre. Davant aquest fet, la CUP Manlleu ha reaccionat emetent un comunicat el qual asseguren que consideren “d’inacceptables” aquestes “amenaces” i demanen a l’Ajuntament de Manlleu que es neguin “rotundament” al pagament d’aquests deutes.


Els cupaires fan referència a una llei que es va posar en vigor fa quatre anys i que va néixer de l’aliança entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC. Aquesta prohibeix els talls de subministraments bàsics a les persones en situació vulnerable i recalquen que “cap empresa està per sobre la llei”. 


Des de la CUP afirmen que la quantitat reclamada per Endesa als ajuntaments és “insignificant” pels beneficis de la companyia i per aquest motiu demanen a l’equip de govern que siguin “valents”, que compleixin amb la llei i no destinin diners públics “a pagar les factures i deutes pendents de les persones que pateixen pobresa energètica”.

Etiquetes:
Política Municipal