27 d'abril de 2024

L'Ajuntament treballa amb el Departament de Treball per donar els recursos necessaris als treballadors de General Cable

L'alcalde, Àlex Garrido, assegura que treballen amb la Generalitat per atendre totes les necessitats dels afectats

Raimon Roma 3 d'octubre de 2019 a les 12:47
Aquest divendres continuaran les reunions amb els sindicats | elter.net

La situació límit que es viu a General Cable ha fet actuar de manera immediata a les diferents parts implicades. Els sindicats s’han reunit amb el Grup Prysmian, que tancarà la planta de Manlleu i deixarà 350 treballadors i treballadores sense feina. Una altra de les parts, l’Ajuntament de Manlleu, ofereix als afectats tot el suport que necessitin per afrontar aquesta situació.


Així ho anunciava l’alcalde, Àlex Garrido, en declaracions a Ràdio Manlleu i elter.net. El batlle afirma que fins al moment els està sent molt difícil trobar una interlocució directa amb la direcció de Prysmian, però que si que es mantenen en contacte amb els treballadors i els sindicats. En aquest sentit, Garrido afirma que els han ofert “tots els recursos que necessitin” i que estan treballant “colze a colze” amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per explorar la situació i estar al costat dels treballadors i les treballadores de General Cable.


El paper de l’Ajuntament en un cas com aquest, afirmava el batlle, és “estar al costat dels afectats i oferir tots els recursos que necessitin”, perquè, assegura, ni tan sols institucions com la Generalitat “tenen gaire marge de maniobra en decisions que, en aquest cas, es prenen des d’Itàlia”. Garrido assegura, al mateix temps, que de moment no s’ha presentat cap expedient de regulació a la Generalitat i que, quan es faci, aleshores es podran buscar solucions o intentar “intercedir en la decisió”.


“Si existeix l’escletxa d’una possible reconducció en la decisió de l’empresa, farem tota la pressió que sigui necessària”


El paper de l’Ajuntament en aquest cas gairebé es limita en fer d’interlocutor amb treballadors i sindicats i oferir totes les eines que estiguin a la seva disposició. Àlex Garrido assegura, també, que “si existeix, per petita que sigui, una possibilitat de reconducció en la decisió de l’empresa, l’Ajuntament farà tota la pressió que sigui necessària”.


A més, es prepara un pla especial des de l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) per atendre tots els treballadors i les treballadores afectades per aquesta situació de General Cable. Garrido afirma que es treballarà amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per trobar tots els mecanismes per atendre les necessitats dels treballadors.

Etiquetes:
Economia i empresa