25 d'abril de 2024

La Cambra de Comerç veu un possible cas de vulneració de la competència en el tancament de les plantes de General Cable

S'ha demanat al Síndic que avaluï el cas i, si cal, elevi als organismes europeus la situació de la fàbrica de Manlleu

ACN/elter.net 10 d'octubre de 2019 a les 13:15
Un instant de la concentració dels treballadors aquest dimecres al Parlament | ACN

La Cambra de Comerç creu que el tancament de les plantes de Manlleu i Montcada i Reixac de General Cable per part del Grup Prysmian podria ser un possible cas de vulneració de la competència i demanarà al Síndic de Greuges que s'avaluï i que, en cas necessari, s'elevi als organismes de competència europeus.


L'ens cameral enviarà una queixa formal al Síndic per aquest cas, que amenaça de deixar sense feina unes 500 persones. El president de la Cambra, Joan Canadell, i el Síndic, Rafael Ribó, es van trobar aquest dimecres a la Casa Llotja de Mar i van acordar, també, treballar conjuntament per "denunciar les situacions de vulneració de drets i abusos a autònoms i pimes".


Més de 200 treballadors de les plantes de General Cable de Manlleu i Montcada es van concentrar a les portes del Parlament de Catalunya aquest dimecres. Al crit de 'Manlleu i Montcada en lluita', 'Prysmian mercenari' o 'Les empreses no es tanquen', els concentrats van reclamar a l’empresa que rectifiqui i als partits polítics que els donin suport. 


Un cop va acabar la sessió plenària, el comitè d’empresa i representants sindicals del sector de la indústria es van reunir amb membres dels grups parlamentaris. El president del Parlament, Roger Torrent, va rebre la comitiva i els va acompanyar fins a la sala on es va celebrar la trobada. Abans, els diputats d'ERC Jordi Albert, del PSC Marta Moreta, de Catalunya En Comú Podem Lucas Ferro, i de la CUP Carles Riera i Vidal Aragonès van sortir de l'hemicicle per saludar els manifestants.

Etiquetes:
Economia i empresa